Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Iuventa v II. fáze kvalifikácie LM proti FTC


03.07.2012


Žreb II. fázy kvalifikácie Ligy majstrov hádzanárok 2012/2013


Hádzanárky Iuventy Michalovce budú o postup do základnej skupinovej fázy Ligy majstrov žien 2012/2013 bojovať proti FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť. Rozhodol o tom utorkový žreb II. fázy kvalifikácie najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov. Iuventa odohrá v septembri s maďarským klubom dvojzápas doma - vonku, úspešnejší si zabezpečí účasť v skupinovej fáze. Žreb vo Viedni zároveň určil, že Michalovčanky začnú pred vlastnými fanúšikmi v stredu 19. alebo štvrtok 20. 9., v odvete v sobotu 22. alebo nedeľu 23. 9. sa predstavia na palubovke Ferencvárosu.

Pre menší počet prihlásených tímov (dovedna len 29) odpadla v sezóne 2012/2013 na rozdiel od minulosti prvá kvalifikačná fáza. Úradujúceho slovenského šampióna delia od historickej účasti medzi elitou namiesto troch už len dva zápasy. Zemplíčanky boli pri žrebovaní nasadené až v štvrtom koši spolu s macedónskym Metalurgom Skopje, tureckým tímom Muratpasa BSK Antalya a švajčiarskym LHC Brühl. Ich súperom v kvalifikácii mohol byť okrem FTC aj niekto ďalší z nasadeného kvarteta v I. koši: Byasen Trondheim (Nór.), U Jolidon Kluž (Rum.) alebo Viborg HK (Dán.). "Najskôr nás potešilo, že budeme hrať ten k. o. duel, lebo sme mali garantované, že sa predstavíme aj pred domácim publikom. Z potenciálnych protivníkov sme sa vyhli Viborgu, čo sme prijali s úľavou. Napokon sa rozhodovalo medzi Klužom a Ferencvárosom. Keby to boli Rumuni, s ktorými sa stretneme dvakrát aj v príprave, naše želanie by sa splnilo na sto percent. Dostali sme maďarského súpera, o ktorého kvalitách netreba veľa rozprávať. Ide o špičkový tím a víťaza ostatných dvoch ročníkov Pohára víťazov pohárov. Predstavitelia Ferencvárosu nám hneď ponúkli možnosť odohrať oba duely v Budapešti, čo sme však odmietli. My sme im ponuku opätovali, na čo sa iba usmiali. Netvárili sa povýšenecky, berú nás ako rovnocenného protivníka, zaujímali sa o rôzne informácie z nášho klubu," povedal pre agentúru SITA priamo z dejiska žrebovania športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny. Posledná konfrontácia slovenského tímu s FTC v EP dopadla jednoznačne v prospech maďarského družstva, ktoré v 3. kole PVP 2010/2011 zdolalo Bánovce nad Bebravou 32:26 (vonku) a 53:26 (vonku).


V II. fáze kvalifikácie sa predstaví 17 klubov. Trio Issy Paríž Handball (Fr.), Zvezda Zvenigorod (Rus.), HC Lipsko (Nem.) bude bojovať systémom každý s každým na turnaji držiteľov voľných kariet (21. - 23. 9.) a zvyšných štrnásť tímov rozdelil žreb do troch štvorčlenných skupín a jednej dvojice. V každej z týchto troch skupín sa 22. - 23. septembra bude hrať ako na turnajoch Final Four (semifinále a duely o umiestnenie) o jednu miestenku do hlavnej skupinovej fázy Ligy majstrov. Zostávajúca dvojica družstiev si zmeria sily v dvojzápase play-off (19./20. a 22./23. 9.). Ďalej postupujú len víťazi skupín, resp. lepší z dua vo vyraďovacej časti. Družstvá na 2. a 3. miestach, resp. horší tím z dvojice v play-off budú pokračovať v účinkovaní v európskych pohárových súťažiach v 3. kole PVP, na posledné tímy zo skupín čaká 2. kolo PVP.


Liga majstrov žien 2012/2013:

II. fáza kvalifikácie (22. - 23. 9. 2012, víťazi postupujú do základnej skupinovej fázy LM):
1. skupina: Viborg HK (Dán.), Balonmano Bera Bera (Šp.), Vistal Laczpol Gdynia (Poľ.), LC Brühl (Švaj.)
2. skupina: Byasen Trondheim (Nór.), Buxtehuder SV (Nem.), Dalfsen (Hol.), WHC Metalurg Skopje (Maced.)
3. skupina: Universitatea Jolidon Kluž (Rum.), Rostov na Done (Rus.), RK Zaječar (Srb.), Muratpasa BSK Antalya (Tur.)
play-off (19. alebo 20. a 22./23. 9.): Iuventa Michalovce (SR) - FTC Rail Cargo Hungaria (Maď.)
W-skupina (držitelia voľných kariet, 21. - 23. 9.): Issy Paríž Handball (Fr.), Zvezda Zvenigorod (Rus.), HC Lipsko (Nem.)


SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL