Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Na Tatran Prešov čakajú v LM obaja lanskí finalisti


06.07.2012


Žreb skupinovej fázy Ligy majstrov v hádzanej mužov 2012/2013


Hádzanári Tatrana Prešov sa v piatok predpoludním dozvedeli mená svojich súperov v prípade prebojovania sa do skupinovej fázy Ligy majstrov mužov 2012/2013. Žreb v sídle firmy Adidas v nemeckom Herzogenaurachu určil zloženie štyroch šesťčlenných skupín.

Ak úradujúci slovenský šampión uspeje v rumunskej Konstance na kvalifikačnom turnaji, kde 8. septembra naňho čaká v semifinále izraelský Maccabi Srugo Rišon LeZion a potom 9. 9. v prípadnom finále lepší z dvojice HCM Konstanca (Rum.) - SSV Loacker Bolzano Südtirol (Tal.), medzi elitou bude hrať v B-skupine. Žreb Prešovčanom prisúdil ako protivníkov úradujúceho víťaza Ligy majstrov THW Kiel z Nemecka, maďarského šampióna MKB Veszprém KC, španielskeho finalistu uplynulého ročníka najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže BM Atlético Madrid, švédsky IK Sävehof a Celje Pivovarna Laško zo Slovinska.

"Je to veľmi atraktívna skupina s najlepšími svetovými družstvami. O kvalitách Kielu je zbytočné hovoriť, Atlético je tradične tiež veľmi silný súper a Veszprém bol tiež vždy dobrý, no teraz po zmenách v realizačnom tíme i kádri bude ešte lepší. Ak by sa nám podarilo kvalifikovať do hlavnej súťaže Ligy majstrov, myslím si, že by sme mohli so Sävehofom a Laškom Celje bojovať o 4. miesto, ktoré ešte zaručuje postup do osemfinále. Najskôr však musíme zvládnuť prvý krok - ten kvalifikačný, ktorý bude najťažší," povedal pre agentúru SITA manažér Tatrana Miroslav Šosták.

Z každej zo štyroch skupín postúpia do osemfinále Ligy majstrov prvé štyri tímy, pre ostatné družstvá sa skončí účinkovanie v európskych pohároch 2012/2013.

Liga majstrov mužov 2012/2013 - skupinová fáza (do osemfinále postupujú prví štyria):
A-skupina: Montpellier Agglomération HB (Fr.), Čechovski Medvedi (Rus., Richard Štochl), SG Flensburg-Handewitt (Nem.), Reale Ademar León (Šp.), víťaz 1. skupiny kvalifikácie, víťaz W-skupiny kvalifikácie (držitelia voľných kariet)

B-skupina: THW Kiel (Nem.), MKB Veszprém KC (Maď., Teodor Paul), BM Atlético Madrid (Šp.), IK Sävehof (Švéd.), Celje Pivovarna Laško (Slovin.), víťaz 3. skupiny kvalifikácie (účasť Tatrana Prešov)

C-skupina: AG Kodaň (Dán.), Gorenje Velenje (Slovin.), KS Vive Targi Kielce (Poľ.), Chambéry Savoie HB (Fr.), HC Petrohrad (Rus.), víťaz 2. skupiny kvalifikácie

D-skupina: F.C. Barcelona Interšport (Šp., Martin Straňovský), Croatia Osiguranje Záhreb (Chor.), Kadetten Schaffhausen (Švaj., Peter Kukučka), Füchse Berlín (Nem.), Pick Szeged (Maď., František Šulc ml., Michal Tóth ml.), víťaz play-off dvojzápasu kvalifikácie

Termíny:
skupinová fáza: 26. september 2012 - 24. február 2013
osemfinále: 13. marca - 24. marca 2013
štvrťfinále: 17. apríla - 28. apríla 2013
Final Four: 1. - 2. júna 2013

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL