Máj 2024
PUSŠPSN
13

W17 EHF Euro 2015

Hanták ml. zo Zubří do tímu nováčika poľskej superligy


09.07.2012


Jozef Hanták ml. (hráč AZS Czuwaj Przemyšl): "Z poľskej ligy budem mať do reprezentácie bližšie"


Slovenský hádzanár Jozef Hanták ml. si zahrá najvyššiu súťaž už v štvrtej krajine. Po domácej extralige v drese Považskej Bystrice, maďarskej lige v Gyöngyösi a extraligovej súťaži v ČR počas angažmánov v Karvinej a Zubří si vyskúša aj poľskú superligu. Hanták sa stal hráčom nováčika AZS Czuwaj Przemysl.

"Úroveň poľskej ligy stúpa. Vracajú sa do nej reprezentanti doteraz pôsobiaci v Nemecku ako Bielecki či Lijewski. Hrávajú v nej aj Dáni či Chorváti. V konfrontácii s Kielcami alebo Plockom uvidím, koľko mi toho ešte chýba do svetovej úrovne," povedala 24-ročná ľavá spojka v rozhovore pre iDnes.cz.

Hanták sa s Českom rozlúčil ziskom majstrovského titulu pre HC Gumárny Zubří. "Na Zubří budem spomínať v najlepšom. Tri roky som hral v českej extralige, získal som dva tituly, no stratil tak trochu motiváciu. Navyše finančné podmienky v Poľsku sa nedajú porovnávať s Českom ani Slovenskom. Ďalším dôvodom na zmenu dresu bola reprezentácia. Veril som, že tento rok by mohla prísť pozvánka na kvalifikáciu. Z poľskej ligy to do národného tímu budem mať bližšie," tvrdí 195 cm vysoký odchovanec považskobystrickej hádzanej

Jozef Hanták bude v najvyššej poľskej súťaži jediným Slovákom. Jeho nový klub sa nachádza na východe krajiny neďaleko hraníc s Ukrajinou. "Zázemie je na vysokej úrovni. Všetko na mňa pôsobilo príjemne a hneď som si to obľúbil. Hlavným cieľom je udržať sa a najlepšie by bolo dostať sa do prvej osmičky, ktorá bude hrať play-off. Špičku tvoria Kielce a Plock, zvyšok družstiev je vyrovnaný. Odo mňa sa očakávajú predovšetkým góly," dodal pre iDnes.cz Hanták, ktorý podľa informácií agentúry SITA uzavrel kontrakt na jeden rok.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL