Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Slovenky s priaznivým žrebom v I. fáze kvalifikácie MS 2013


24.07.2012


Žreb I. fázy kvalifikácie hádzanárok o postup na MS žien 2013 v Srbsku


Hádzanárky Slovenska sa v I. fáze kvalifikácie žien o postup na majstrovstvá sveta v roku 2013 v Srbsku stretnú s družstvami Švajčiarska, Grécka a Fínska. O zložení štyroch skupín úvodnej kvalifikačnej fázy rozhodol utorkový žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) vo Viedni. 


Zverenky trénera Petra Sabadku, ktoré figurovali pred žrebovaním v I. výkonnostnom koši, budú účinkovať v 1. skupine. "Myslím si, že môžeme byť spokojní. Naša skupina vyzerá prijateľnejšia ako napríklad tá s Rakúskom, Holandskom, Slovinskom a Izraelom. Ak chceme posunúť ženskú hádzanú vyššie, našou povinnosťou je postúpiť. Aj keď je dnes už náročné nájsť v Európe ľahkého súpera, myslím si, že my by sme mali so Švajčiarkami bojovať o postup do II. fázy," povedal pre agentúru SITA generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides. 

Na záverečnom turnaji MS 2013 bude štartovať 10 tímov z Európy. Obhajca prvenstva Nórsko a organizátor Srbsko majú účasť zabezpečenú automaticky. V troch štvorčlenných a jednej trojčlennej skupine (Veľká Británia sa odhlásila ešte pred žrebom) I. fázy kvalifikácie sa bude hrať systémom každý s každým doma - vonku, ale pri súhlase všetkých účastníkov danej skupiny sa môže hrať aj turnajovým spôsobom (28. 11. - 2. 12. 2012). "Musíme sa ešte poradiť s realizačným tímom i prezidentom zväzu Holešom, ale od nás zrejme pôjde signál, že chceme usporiadať kvalifikačný turnaj. Bolo by to výhodnejšie aj z ekonomickej stránky," dodal M. Simonides. Úvodné zápasy I. fázy kvalifikácie sú na programe už v októbri 2012. Len víťazi skupín sa prebojujú do II. fázy, v ktorej sú play-off dvojzápasy (doma - vonku) na programe 1./2. júna a 8./9. júna 2013. Úspešnejšie tímy postúpia na svetový šampionát (7. - 22. 12. 2013). 


Žreb I. fázy kvalifikácie hádzanárok o postup na MS žien 2013 v Srbsku: 
1. skupina: Slovensko, Švajčiarsko, Grécko, Fínsko 
2. skupina: Rakúsko, Holandsko, Slovinsko, Izrael 
3. skupina: Bielorusko, Poľsko, Litva, Taliansko 
4. skupina: Turecko, Portugalsko, Azerbajdžan 

(SITA)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL