Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Iuvente hrozí v PVP odveta s Veselí


24.07.2012


Potenciálni súperi pre mužov Tatrana Prešov a ženy Iuventy Michalovce v európskych pohárových súťažiach


Utorkový viedenský žreb európskych hádzanárskych pohárových súťaží 2012/2013 sa zatiaľ priamo netýkal dvoch slovenských zástupcov v Lige majstrov. Tatran Prešov a Iuventa Michalovce však spoznali svojich potenciálnych súperov v prípade, že neuspejú v snahe kvalifikovať sa do skupinovej fázy najprestížnejšej kontinentálnej súťaže.

Ak by Tatran Prešov obsadil v 3. skupine kvalifikácie LM mužov v konkurencii HCM Konstanca (Rum.), Maccabi Srugo Rišon LeZion (Izr.) a SSV Loacker Bolzano Südtirol (Tal.) až posledné 4. miesto, pokračoval by v 2. kvalifikačnom kole Pohára EHF, kde by naň čakal úspešnejší z dvojice Pfadi Winterthur (Švajč.) - S.L. Benfica Lisabon (Portug.).

V prípade, že Iuventa Michalovce stroskotá v kvalifikačnom play-off LM žien na maďarskom družstve FTC Rail Cargo Hungaria, nastúpi v 2. kole PVP proti českému vicemajstrovi HK Britterm Veselí nad Moravou, s ktorým sa stretla aj vlani v rámci turnaja I. fázy kvalifikácie LM. Ak by Michalovčanky prešli cez Veselí, v 3. kole by narazili na druhý tím konečného poradia 3. skupiny kvalifikácie Ligy majstrov - teda niekoho z kvarteta Universitatea Jolidon Kluž (Rum.), Rostov na Done (Rus.), RK Zaječar (Srb.), Muratpasa BSK Antalya (Tur.).

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL