Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Stuparičová z tímu nemeckého šampióna do II. bundesligy


28.07.2012


Reprezentačná krídelníčka Dagmar Stuparičová k trénerovi Michalovi Lukačínovi do SV Union Halle-Neustadt


Slovenská hádzanárska reprezentantka Dagmar Stuparičová prestúpila z tímu nemeckého šampióna Thüringer HC do SV Union Halle-Neustadt, kde bude pôsobiť pod vedením krajana na trénerskej stoličke Michala Lukačína.

V Thüringer HC aj napriek platnému kontraktu do roku 2013 už nepočítali ďalej so Stuparičovej službami, preto prišlo k predčasnému ukončeniu zmluvného vzťahu. Po angažovaní Dánky Mie Augustesenovej a Rakúšanky Sonje Freyovej totiž nemala 29-ročná Bratislavčanka ďalšiu perspektívu. Riešením bol odchod ľavej krídelníčky využiteľnej i na poste strednej spojky do ambiciózneho druholigového Halle-Neustadt.

Skúsená praváčka podpísala s "divými mačkami" ročný kontrakt. "Dagmar sa prestupom k nám zriekla väčšieho obnosu peňazí a dala prednosť novej výzve v Halle. Máme relatívne mladé družstvo, do ktorého môže priniesť svoje skúsenosti a istotu," uviedol manažér SV Union Frank Kastner.

Podiel na Stuparičovej príchode mal aj nový kouč Lukačín, ktorý zamieril do Nemecka z vicemajstrovského HK Slovan Duslo Šaľa. "Poznám a uznávam Michala Lukačína ako trénera i človeka. Teším sa na novú výzvu a som vďačná klubu za túto šancu a promptné zrealizovanie prestupu," poznamenala pre oficiálnu stránku Unionu 165 cm vysoká Stuparičová, ktorá sa do tréningu s novými spoluhráčkami pripojí 1. augusta. V minulom ročníku figurovala v kádri Halle aj Slovenka Žofia Fialeková.

Dagmar Stuparičová strávila v najvyššej nemeckej súťaži uplynulú sezónu, keď v drese Thüringer HC hrávala s Lýdiou Jakubisovou a Petrou Popluhárovou. Predtým dva roky pôsobila v najlepšiej ligovej súťaži na svete v dánskom klube Team Esbjerg, kam zamierila v roku 2009 po ukončení angažmánu v maďarskom DVSC-Aquaticum Debrecín. Trojnásobná najlepšia hádzanárka SR (2007 - 2009) hrávala doma za Chiranu Medical Bratislava a HK Slovan Duslo Šaľa, odkiaľ sa v roku 2005 vydala na legionárske chodníčky.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL