Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Na Slovensku turnaj I. fázy kvalifikácie MS 2013 žien


01.08.2012


Všetci účastníci 1. skupiny I. fázy kvalifikácie MS 2013 žien súhlasili, aby sa hralo turnajovým spôsobom a na Slovensku


V 1. skupine I. fázy kvalifikácie žien o postup na majstrovstvá sveta v roku 2013 v Srbsku, v ktorej účinkujú hádzanárky Slovenska, Švajčiarska, Grécka a Fínska, sa bude hrať turnajovým spôsobom a nie systémom doma - vonku. Pre agentúru SITA to v stredu popoludní potvrdil generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides.

SZH od začiatku preferoval variant turnaja, čo by bolo aj ekonomicky výhodnejšie, preto už po minulotýždňovom utorkovom žrebe vo Viedni oslovil s touto možnosťou aj ďalších účastníkov skupiny, navyše navrhol za dejisko SR. "Podľa gréckej a fínskej strany to bol dobrý nápad a obratom nám zaslali kladnú odpoveď. Na vyjadrenie Švajčiarov, ktorých kompetentní pracovníci zväzu mali dovolenky, sme čakali do dnešného dňa, ale tiež s tým napokon súhlasili. Dohodu museli odobriť všetci účastníci skupiny, inak by nebola platná. Písomné súhlasy máme od všetkých, takisto už aj potvrdenie od Európskej hádzanárskej federácie," informoval M. Simonides a pokračoval: "Sme radi, že sme sa dokázali dohodnúť, pretože to bude ekonomicky menej náročné, ako keby sme museli ísť zháňať letenky do Grécka či Fínska. Organizátor musí zabezpečiť ubytovanie zúčastneným tímom. Pozitívne je však najmä to, že v domácom prostredí budeme mať obrovskú šancu postúpiť. Boli by sme totiž radi, keby sa naša ženská reprezentácia kvalifikovala do play-off o účasť na MS."

Turnaj 1. kvalifikačnej skupiny, z ktorého postúpi do II. fázy (play-off) iba víťaz, sa bude hrať v termíne 28. 11. - 2. 12. 2012 zatiaľ na neznámom mieste. "Teraz máme čas do 28. augusta, aby sme oznámili dejisko turnaja. Máme vo výhľade zopár miest, ale zatiaľ o nich ešte nechceme hovoriť," dodal generálny sekretár SZH k výberu dejiska.

Zloženie skupín I. fázy kvalifikácie hádzanárok o postup na MS 2013 žien v Srbsku:
1. skupina: Slovensko, Švajčiarsko, Grécko, Fínsko
2. skupina: Rakúsko, Holandsko, Slovinsko, Izrael
3. skupina: Bielorusko, Poľsko, Litva, Taliansko
4. skupina: Turecko, Portugalsko, Azerbajdžan

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL