Máj 2024
PUSŠPSN
13

W17 EHF Euro 2015

Reprezentant Paul späť v Budapešti, bude chytať za FTC-PLER


02.08.2012


Teodor Paul bude najbližšiu sezónu stáť v bránke hádzanárov FTC-PLER Budapešť


Slovenský reprezentant v hádzanej Teodor Paul (nar. 22. 4. 1987) po roku opäť mení dres v rámci najvyššej maďarskej súťaže a vracia sa do Budapešti, kde bude pôsobiť v tíme FTC-PLER. V minulosti boli FTC a PLER samostatné kluby a za oba si Paul už aj zachytal.

Kmeňový hráč úradujúceho šampióna MKB Veszprém KC (v ňom však ešte nedostal príležitosť) strávil uplynulú sezónu v družstve Csurgói KK, ktorému pomohol ku konečnému 4. miestu. Pred pár dňami uzavreli predstavitelia budapeštianskeho Ferencvárosu s Veszprémčanmi zmluvu o ročnom hosťavaní Teodora Paula. "V Budapešti som sa v minulosti cítil dobre. Pôsobil som tu tri roky, teda mesto i hráčov poznám. Chalani mi veľmi pomáhajú pri začlenení sa do družstva. Verím, že sa to odzrkadlí na mojich výkonoch počas sezóny," cituje maďarský hádzanársky portál 25-ročného odchovanca košickej hádzanej, ktorý má už za sebou aj premiéru v staronovom drese, keď sa v sobotu predstavil v prípravnom dueli proti Celje.

Paul nahradí v 7. tíme tabuľky uplynulého ročníka Budapest Bank League Čecha Jana Komínka (odišiel do nemeckého tímu Empor Rostock). Jeho klubovým spoluhráčom už nebude ani Maroš Baláž (prestúpil do HC Sporta Hlohovec), ale v FTC-PLER sa stretne s ďalšími dvoma krajanmi - pivotom Martinom Mazákom a spojkou Jakubom Mikitom. Teodor Paul patrí k stabilným členom reprezentácie SR, v drese ktorej štartoval aj na majstrovstvách sveta i Európy a robí v nej dvojku Richardovi Štochlovi.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL