Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Kadetky cez víkend na turnaji v Schemlzi


21.08.2012


Slovenské kadetky absolvovali turnaj Toyota Lamberg Handball Girls Cup


Po dvojdňovom prípravnom zraze absolvovali kadetky Slovenska počas uplynulého víkendu kvalitne obsadený medzinárodný turnaj Toyota Lamberg Handball Girls Cup v nemeckom Schmelzi. V základnej časti turnaja sa stretli s nemeckým výberom a so staršími dorastenkami Trondheimu. 


Táto konfrontácia poukázala na momentálne možnosti slovenského výberu a v súbojoch s družstvami, v strede ktorých sa predstavili hráčky obliekajúce dresy najvyšších národných súťaží dospelých, naše kadetky jednoznačne zatiaľ neuspeli. Z dvoch zápasov v základnej skupine sa mladým hádzanárkam Slovenska podarilo podať slušný výkon len jeden polčas. Napriek tomu, že sa v tejto konkurencii nedokázali presadiť, odkryl tento turnaj potenciál v nasadení jednotlivcov i celého družstva.


Ďalšie dva zápasy s výberom spolkovej republiky Saar, kde sa predstavili proti Slovenkám hráčky z ročníkov 95, 96 a 97, dokázali uplatniť navolené herné systémy úspešne a obsadili tak celkové piate miesto.

 

Výsledky turnaja:

SVK-16 - Nemecko-16   14:27 /6:14/ 
Bayasen Trondheim-19 - SVK  25:16 /5:15/
SVK - Sársko  26:18 /17:8/
SVK - Sársko  24:16 /11:10/


Zostava a góly: Lívia Ďuricová, Martina Velčická - Pavla Žákovská 15, Martina Blehová 13, Nikola Španihelová  11, Táňa Gajdošíková 8, Valentína Kapsová a Kristína Šimková po 6, Veronika Šumberová a Naďa Majerníková po 5, Veronika Gajdošová 4, Silvia Kocániková 3, Viktória Juríková a Katalin Sabo po 2, Viktória Juríková a Diana Nosická po 1.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL