Máj 2024
PUSŠPSN
10

W17 EHF Euro 2015

Smoliar Szücs si zlomil zápästie, do 2 mesiacov chce opäť hrať


30.08.2012


Hádzanára Csabu Szücsa prenasledujú v ostatnom čase zdravotné problémy, nová sezóna sa ešte len začala a už musí nútene pauzovať


Slovenskému hádzanárskemu reprezentantovi Csabovi Szücsovi ml. sa po zdravotnej stránke lepí smola na päty. V januári prišiel o štart na ME mužov 2012 v Srbsku pre dlhodobé zranenie päty, ktoré ho trápilo od senzačného víťazstva v novembri 2011 nad vtedy úradujúcimi majstrami sveta, Európy i olympijskými víťazmi Francúzmi (30:28).

V júni chýbal košický odchovanec národnému tímu Slovenska v neúspešnej play-off fáze kvalifikácie MS 2013 proti Bielorusku (24:26 a 25:24), keďže sa zotavoval z operácie menisku ľavého kolena. A to ešte pred rokom prišiel pre zranenie brušného svalu o účasť na MS 2011 vo Švédsku. Zdravotným problémom sa nevyhol ani v úvode novej sezóny I. bundesligy, ktorú začal v drese klubu TSV Hannover-Burgdorf víťazstvom nad HBW Balingen-Weilstetten 25:20 (12:9). K triumfu svojho tímu prispel dvoma gólmi.


Tentoraz postihla 25-ročnú spojku smola na tréningu. "V utorok sme hrali šiesti proti šiestim, keď som sa nešťastne zrazil so spoluhráčom. Spadol som a priľahol som si ruku. Výsledkom je zlomená zápästná kosť. Ide o ľavú ruku, čo je jediné pozitívne na tejto nešťastnej udalosti. Vo štvrtok ma čaká operácia," potvrdil smutnú správu z Nemecka Csaba Szücs, ktorý si od hádzanej na určitý čas nútene odpočinie. "Po operácii, ktorá podľa slov lekárov urýchli môj návrat na palubovky, si musím dať trojtýždňovú pauzu. Potom sa môžem začať pripravovať kondične a po ďalších troch týždňoch začať s hádzanárskym tréningom. Verím, že liečenie sa bude dobre vyvíjať a najneskôr do dvoch mesiacov budem môcť opäť hrať," odhadol termín svojho predpokladaného návratu rodák z Košíc.

Csaba Szücs je zo svojich trampôt so zraneniami nešťastný: "Len nedávno som sa zotavil z operácie menisku. Tri týždne som trénoval s chalanmi, konečne bol fit a teraz toto. Prišlo to v najnevhodnejšom čase. Nemám slov a ťažko sa mi o tom hovorí, lebo v ostatnom čase bolo mojich zdravotných problémov naozaj dosť. Bol by som už rád, keby sa mi zranenia vyhýbali." Slovenskú reprezentáciu čakajú na prelome októbra a novembra prvé dva súboje 4. skupiny II. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy mužov 2014 v Dánsku - v stredu 31. októbra v Osijeku proti domácim Chorvátom a v nedeľu 4. novembra v prešovskej Mestskej hale s Maďarmi. "Keď všetko dobre pôjde, tak by som mohol stihnúť prípravné zápasy pred kvalifikáciou. S trénerom národného tímu Petrom Dávidom som v kontakte. Uvidíme, ako sa to vyvinie, ale keby to vyšlo, rád by som sa pridal k reprezentačným spoluhráčom," zaželal si už s náznakom optimizmu v hlase Cs. Szücs.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL