Máj 2024
PUSŠPSN
10

W17 EHF Euro 2015

Víťazstvo Gummersbachu s výrazným Kopčovým rukopisom


04.09.2012


Michal Kopčo sa tešil z premiérového triumfu VfL Gummersbach i svojich prvých gólov v I. bundeslige hádzanárov


Len do druhého zápasu musel čakať Michal Kopčo na prvé víťazstvo a svoje premiérové góly v I. bundeslige hádzanárov. Po neúspešnej ouvertúre proti majstrovskému THW Kiel (25:34) zavítali hráči VfL Gummersbach na pôdu nováčika najvyššej nemeckej súťaže a z palubovky GWD Minden si aj Kopčovou výraznou zásluhou odniesli dva body za výhru 31:27.


"Je to super pocit. Víťazstvo ma veľmi teší, obzvlášť dosiahnuté vonku. Hostia to totiž majú vždy ťažké. Navyše domáci sa po návrate do I. bundesligy chceli pred svojim priaznivcami ukázať a potvrdiť, že sú medzi elitou oprávnene," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA slovenský reprezentant.


Jeho Gummersbach prehrával po prvom polčase o gól (15:16), o osude duelu sa rozhodlo až v závere, veď v 54. min bol stav ešte nerozhodný. "V úvodnom dejstve sme pozahadzovali veľa šancí. Po zmene strán sme náš výkon zlepšili, no priebeh bol vyrovnaný prakticky až do konca. V záverečnej päťminútovke sme to skvele ubránili a gólmi z protiútokov rozhodli o našom triumfe. Ja som uzatváral gólový účet stretnutia," priblížil dianie Kopčo, ktorý bol s 5 gólmi druhým najlepším strelcom svojho tímu za Kentinom Mahém (12/2 g.) a v defenzíve tvoril nepriepustný stred obrany VfL s Dennisom Krausem.


"Hral som celý zápas aj v obrane i útoku. Snažím sa odviesť na tréningoch aj zápasoch maximum. Chcem sa ukázať a idem sa za svojím cieľom, ktorý však zatiaľ neprezradím. Bundesligové súboje sú oveľa náročnejšie ako v Chorvátsku či na Slovensku, maká sa tu naplno do poslednej minúty. S chalanmi som čoraz zohratejší. Zatiaľ sa darí, bol to však len druhý duel. Uvidíme, ako to pôjde ďalej," poznamenal 24-ročný pivot.


Michal Kopčo si na novom pôsobisku, kam prestúpil pred aktuálnou sezónou z Tatrana Prešov, užíva pohodu. "Aklimatizoval som sa rýchlo. Mestečko sa mi páči. Som tu aj s rodinkou, bývame v peknom domčeku. Starostlivosť je maximálna, v tomto smere som spokojný a aj zdravotne fit," pochvaľuje si niekdajší hráč maďarskej Nyíregyházy, Gyöngyösu, Dunaferru a chorvátskeho RK Croatia Osiguranje Záhreb,


Na jeho bývalých spoluhráčov z Tatrana Prešov čakajú v závere týždňa súboje o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. "Budem ich počínanie sledovať. Veľmi im držím palce a prajem postup do hlavnej súťaže," dodal na záver košický rodák Kopčo.


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL