Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Slovenky do Chebu bez viacerých legionárok i hráčok Iuventy


11.09.2012


Slovenské hádzanárky preveria na turnaji "O štít mesta Cheb" traja účastníci ME 2012


Slovenské hádzanárske reprezentantky sa po absencii v dvoch uplynulých ročníkoch opäť predstavia na tradičnom medzinárodnom turnaji žien "O štít mesta Cheb", ktorého sú trojnásobnými víťazkami (1999, 2000 a 2007). Na 39. ročníku, ktorý sa uskutoční od 13. do 15. septembra, budú ich súperkami domáce Češky, Maďarky a Islanďanky.

Kým pre Slovenky je podujatie súčasťou prípravy na novembrovú a decembrovú I. fázu kvalifikácie MS 2013, zvyšné trio účastníkov ladí formu na decembrové ME 2012 v Srbsku. Turnaj sa koná v netradičnom termíne, zvyčajne sa hral na jar. 

"Hoci sa sezóna rozbieha, my vítame každú možnosť pripravovať sa spolu a hrať zápasy. Čaká nás náročný turnaj s kvalitnými súpermi, účastníkmi tohtoročného európskeho šampionátu, ktorí dostatočne preveria našu aktuálnu výkonnosť. Radi by sme sa predviedli v dobrom svetle a potvrdili stúpajúci trend zo záveru kvalifikácie ME 2012," uviedol pre agentúru SITA kouč SR Peter Sabadka, ktorý je so svojimi zverenkami na sústredení v Partizánskom. 

"Žiaľ, nie je to oficiálny asociačný termín, preto nám budú chýbať niektoré legionárky. Navyše nemôžeme počítať ani s hráčkami majstrovskej Iuventy, klub ich neuvoľnil pred blížiacou sa kvalifikáciou Ligy majstrov. Nepôjdeme teda do Chebu v najsilnejšom zložení, ale na druhej strane budú mať priestor iné hráčky. Šancu dostanú napríklad krídelníčka Petronela Kováčiková, ktorá bola líderkou juniorskej reprezentácie, ako aj Sofia Demajová, tá tiež patrí medzi mladé a perspektívne hráčky," povedal Sabadka k zloženiu národného tímu hádzanárok Slovenska. 

Zaujímavosťou je, že v 16-člennom kádri zloženom z hráčok klubov slovensko-českej interligy (WHIL) a doplnenom o dve legionárky z nižších súťaží v Nemecku, je aj spojka Katarína Dubajová. Skúsená hráčka počas uplynulej sezóny predčasne ukončila svoje pôsobenie v českom klube DHC Sokol Poruba a odvety nemá angažmán. 

Slovenky naposledy štartovali na turnaji v Chebe v roku 2009, keď obsadili 2. miesto. Svoje účinkovanie na aktuálnom 39. ročníku začnú vo štvrtok od 18.00 h v derby s reprezentantkami Česka, v piatok nastúpia v nemeckom Arzbergu proti Islanďankám a v sobotu od 10.00 h zavŕšia svoje vystúpenie na podujatí duelom s Maďarkami. 

Nominácia hádzanárok SR na turnaj "O štít mesta Cheb" (13. - 15. 9. 2012): 
brankárky: Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Simona Súlovská (HK Danlog Partizánske) 
krídelníčky: Simona Pileková (SG BBM Bietigheim/Nem.), Petronela Kováčiková (TV Grenzach/Nem.), 
Lucia Súkenníková (HK Slovan Duslo Šaľa), Zuzana Janšáková (HK Danlog Partizánske) 
pivotky: Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Eva Minárčiková (HK Danlog Partizánske) 
spojky: Alžbeta Tóthová (DHC Sokol Poruba/ČR), Monika Rajnohová (HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Alžbeta Polláková (ŠKP Piccard Senec), Simona Szarková, Sofia Demajová (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Martina Košíková, Klaudia Michnová (obe HK Danlog Partizánske), Katarína Dubajová (bez angažmánu) 

Program 39. ročníka turnaja: 
štvrtok 13. 9.: Maďarsko - Island (16.00 h), Česko - Slovensko (18.00) 
piatok 14. 9.: Slovensko - Island (17.30, Arzberg/Nem.), Česko - Maďarsko (18.00) 
sobota 15. 9.: Maďarsko - Slovensko (10.00), Island - Česko (12.00)


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL