Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Svetovými trénermi roka 2011 Wilbek a Hergeirsson


17.09.2012


V ankete o najlepších hádzanárskych trénerov roka na svete dominovali severania


Fanúšikovia, médiá a skupina expertov Medzinárodnej hádzanárskej federácie (IHF) svojimi hlasmi rozhodli, že najlepšími trénermi roka na svete sa za rok 2011 stali Ulrik Wilbek (muži) a Thorir Hergeirsson (ženy). Obaja sú kormidelníkmi národných tímov severských krajín - Dánska, resp. Nórska.

Päťdesiatštyriročný Dán Wilbek, ktorý priviedol svojich zverencov k striebru na MS 2011, získal v kategórii koučov mužských tímov 34 % všetkých hlasov. Na 2. priečke skončil s odstupom 7 percent držiteľ ocenenia za predchádzajúce dva roky (2009, 2010) Claude Onesta z Francúzska a 3. miesto si so ziskom 13 % podelili Valero Rivera (Španielsko), Eduardo Gallardo (Argentína) a Islanďan Alfred Gíslason (THW Kiel). 

Štyridsaťosemročný Islanďan Hergeirsson, ktorí získal s Nórkami titul na MS 2011, dostal v kategórii trénerov ženských družstiev 32 % hlasov a za seba odsunul dánskeho rodáka v službách Brazílie Mortena Soubaka a víťaza ankety za rok 2010 Oliviera Krumbholza z Francúzska, ktorí nazbierali po 23 %.

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL