Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Iuventa chce v Dabasi rozlúčku so cťou, Zácsiková nemá obavy


20.09.2012


V sobotu 22. 9. o 17.00 h odvetný zápas play-off o postup do LM hádzanárok Ferencváros - Iuventa Michalovce


Sen hádzanárok Iuventy Michalovce o postupe do základnej skupinovej fázy Ligy majstrov žien 2012/2013 sa rozplynul už po prvom stretnutí kvalifikácie. Hráčky úradujúceho slovenského šampióna totiž podľahli v domácom stretnutí FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť 14-gólovým rozdielom 26:40 (10:15) a vzhľadom na kvality maďarského súpera by odveta dvojzápasu play-off mala byť takpovediac už len formalitou.

"Do odvety pôjdeme ako do každého iného duelu. Náš život sa totiž nekončí po súbojoch s maďarským tímom, čakajú nás aj ďalšie stretnutia. Chceme sa však rozlúčiť s Ligou majstrou so cťou," poznamenal tréner Zemplínčaniek Ján Packa, ktorého zverenky v prípade vyradenia v kvalifikácii LM budú pokračovať v 2. kole PVP proti českému vicemajstrovi HK Britterm Veselí nad Moravou. Toho vedie slovenský kouč Pavol Jano, ktorý v uplynulej sezóne dokonca pôsobil v Michalovciach v tíme mužov HC winLand.

Jednoznačné víťazstvo v prvom vzájomnom meraní síl prekvapilo aj hádzanárky Ferencvárosu. "Nečakala som, že vyhráme takým výrazným rozdielom. Myslím si, že teraz už náš postup do základnej skupinovej fázy nie je ohrozený, čomu sa veľmi teším," uviedla pre klubovú stránku spojka Szandra Zácsiková, ktorá je jednou z dvoch slovenských rodáčok s maďarským občianstvom v kádri trénera Gábora Eleka (okrem nej aj Monika Kovacsiczová). Zácsiková však pre zranenie v stredu nenastúpila. Ak sa v sobotu neudeje zázračný michalovský obrat, môže sa so spoluhráčkami tešiť z účasti v elitnej spoločnosti LM, kde na postupujúceho čakajú v C-skupine tímy Larvik HK (Nór.), Dinamo Volgograd (Rus.) a IK Sävehof (Švéd.).

Odveta sa nebude hrať v maďarskej metropole. Ferencváros totiž nezvolil na domáci duel svoju FŐTÁV - FTC Arenu, ale športovú halu v meste Dabas, ktorá má väčšiu kapacitu (1700 divákov). Hráčky FTC sa v Dabasi predstavili napríklad aj v prvom súboji finále PVP 2011/2012, keď pred 2500 divákmi zdolali dánsky Viborg 31:30 a potom o týždeň neskôr potvrdili zisk cennej trofeje aj na palubovke súpera. Začiatok sobotňajšieho duelu je o 17.00 h, rozhodovať ho budú Švédky Alexandra Siewertová Delleová - Natasha Engbergová zo Švédska.

Liga majstrov žien 2012/2013 - II. fáza kvalifikácie (22. - 23. 9. 2012, víťazi postupujú do základnej skupinovej fázy LM):
1. skupina: Viborg HK (Dán.), Balonmano Bera Bera (Šp.), Vistal Laczpol Gdynia (Poľ.), LC Brühl (Švaj.)
2. skupina: Byasen Trondheim (Nór.), Buxtehuder SV (Nem.), Dalfsen (Hol.), WHC Metalurg Skopje (Maced.)
3. skupina: Universitatea Jolidon Kluž (Rum.), Rostov na Done (Rus.), RK Zaječar (Srb.), Muratpasa BSK Antalya (Tur.)
W-skupina (držitelia voľných kariet, 21. - 23. 9.): Issy Paríž Handball (Fr.), Zvezda Zvenigorod (Rus.), HC Lipsko (Nem.)

play-off - odveta (hrá sa v Dabasi):
sobota 22. 9. o 17.00 h FTC Rail Cargo Hungaria (Maď.) - Iuventa Michalovce (SR), rozhodujú Alexandra Siewertová Delleová - Natasha Engbergová zo Švédska, prvý zápas 40:26

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL