Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Kukučkov klubový kouč zrejme nástupcom Liptáka na lavičke ČR


26.09.2012


Trénerom hádzanárov Česka bude s veľkou pravdepodobnosťou Petr Hrachovec


Česká hádzanárska reprezentácia mužov bude mať nového trénera. Vedenie Českého zväzu hádzanej (ČSH) nepredĺžilo zmluvu so slovenským kormidelníkom Martinom Liptákom a podľa informácii denníka Sport bude jeho nástupcom Petr Hrachovec. Angažovanie 39-ročného kouča úradujúceho švajčiarskeho majstra Kadetten Schaffhausen, kde je jeho zverencom aj Slovák Peter Kukučka, by malo byť oficiálne známe už tento týždeň.

"Vybrali sme jedného kandidáta, dolaďujeme podrobnosti. Verím, že tento týždeň bude jasno," vyjadril sa šéf ČSH Jaroslav Chvalný. 

Česi pri hľadaní nového šéfa realizačného tímu údajne uvažovali aj o Janovi Bašnom, ktorý je momentálne koučom ženského národného tímu ČR. 

Martin Lipták, na klubovej úrovni v súčasnosti tréner slovenského vicemajstra HC Sporta Hlohovec, viedol Čechov od leta 2008. Po nevydarených ME 2012 v Srbsku (14. miesto) prišiel aj neúspech v baráži o MS 2013 v Španielsku, v ktorej stroskotali na Rusoch, keď nezužitkovali nádejný výsledok z pôdy súpera (22:23) a v odvete II. fázy kvalifikácie podľahli v Pardubiciach 27:31 (10:18). Liptákovi i jeho asistentovi Jiřimu Mikovi potom vypršal kontrakt a k predĺženiu spolupráce už neprišlo. 

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL