Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Čechov nepovedie Hrachovec, ale dvojica Haber - Hudeček


27.09.2012


Martin Lipták s Jiřím Mikom poznajú už mená svojich nástupcov na lavičke hádzanárov Česka


Trénerom českej hádzanárskej reprezentácie mužov sa nestal médiami vopred avizovaný kouč švajčiarskeho Kadetten Schaffhausen Petr Hrachovec, ale povedie ju dvojica Vladimír Haber - Jaroslav Hudeček, ktorá na lavičke národného tímu nahradí slovensko-české duo Martin Lipták - Jiří Mika. Informuje o tom oficiálny web Českého zväzu hádzanej (ČSH).

Šesťdesiattriročný Haber, ako hráč strieborný medailista z OH 1972 v Mníchove, už v minulosti bol trénerom hádzanárov ČR, s ktorými na ME 1996 v Španielsku dosiahol najlepšie doterajšie umiestnenie - 6. miesto. O dva roky mladší Hudeček je tiež bývalým reprezentantom, vo funkcii kormidelníka pracoval predovšetkým pri mládežníckych výberoch Česka, momentálne vedie s Pavlom Farářom juniorskú reprezentáciu.

Martin Lipták, na klubovej úrovni v súčasnosti tréner slovenského vicemajstra HC Sporta Hlohovec, viedol Čechov od leta 2008. Po nevydarených ME 2012 v Srbsku (14. miesto) prišiel aj neúspech v baráži o MS 2013 v Španielsku, v ktorej stroskotali na Rusoch, keď nezužitkovali nádejný výsledok z pôdy súpera (22:23) a v odvete II. fázy kvalifikácie podľahli v Pardubiciach 27:31 (10:18). Liptákovi i jeho asistentovi Mikovi potom vypršal kontrakt a k predĺženiu spolupráce už neprišlo.

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL