Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Slovenky v ďalšej fáze prípravy už aj s hráčkami Iuventy


28.09.2012


Slovenské hádzanárky si zahrajú proti Györu a Partizánskemu


Slovenské hádzanárky sa dva týždne po úspešnom vystúpení na 39. ročníku tradičného medzinárodného turnaja žien "O štít mesta Cheb", na ktorom obsadili v konkurencii troch účastníkov tohtoročných ME 2. miesto, opäť zídu na sústredení v Partizánskom.

Tréner Peter Sabadka nominoval 18 hráčok, medzi ktorými sú už opäť aj hráčky majstrovskej Iuventy Michalovce a pribudla aj skúsená krídelníčka nemeckého Halle Dagmar Stuparičová. "Chýbať budú ďalšie dve legionárky z Nemecka. Simonu Pilekovú z Bietigheimu neuvoľnil klub, keďže II. bundesliga nemá prestávku a Lýdia Jakubisová z Thüringeru chcela prísť, ale potom sa ospravedlnila z rodinných dôvodov," povedal pre agentúru SITA k zloženiu družstva Sabadka. 

Slovenky majú zraz naplánovaný na nedeľu 30. 9. a v Partizánskom pobudnú až do záveru ďalšieho týždňa (7. 10.). Nie všetky hráčky budú k dispozícii počas celého sústredenia. "V tréningovom procese sa zameriame predovšetkým na činnosti, ktorá sa ukazujú ako naše nedostatky. Turnaj v Chebe síce dopadol pre nás dobre, ale v našej hre boli aj chyby, ktoré sa budeme snažiť odstrániť. Samozrejme, budeme sa aj zohrávať, keďže do kádra pribudli oproti predchádzajúcemu zrazu nové hráčky," poznamenal kouč reprezentantiek SR k náplni najbližších tréningov. 

V rámci sústredenia absolvujú Sabadkove zverenky aj dve zápasové previerky. "V strede týždňa odohráme v Györi prípravný duel proti najlepšiemu maďarskému klubu súčasnosti, ktorý vzhľadom na asociačný termín nastúpi bez reprezentantiek. Na záver výcvikového tábora v Partizánskom si zahráme aj proti domácemu účastníkovi ženskej interligy HK Danlog," dodal Peter Sabadka, ktorý pripravuje reprezentané družstvo na novembrovú a decembrovú I. fázu kvalifikácie MS 2013. 

Nominácia hádzanárok SR na sústredenie v Partizánskom (30. 9. - 7. 10. 2012): 
brankárky: Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Kristína Sedláčková (ŠKP Piccard Senec) 
pivotky: Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Patrícia Wollingerová (Iuventa Michalovce), Eva Minárčiková (HK Danlog Partizánske) 
krídelníčky: Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.), Petronela Kováčiková (TV Grenzach/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Slovan Duslo Šaľa), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Zuzana Janšáková (HK Danlog Partizánske) 
spojky: Alžbeta Tóthová, Katarína Dubajová (obe DHC Sokol Poruba/ČR), Monika Rajnohová (HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Alžbeta Polláková (ŠKP Piccard Senec), Simona Szarková (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Danlog Partizánske), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce)

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL