Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Juniorom SR nechýba chuť, nedostatky sa dajú odstrániť


02.10.2012


Juniorskí hádzanári Slovenska sa v Hlohovci prvýkrát stretli pod taktovkou trénerského dua Ivan Pompoš - Branislav Trandžík


Hádzanárska reprezentácia juniorov Slovenska má za sebou prvý zraz pod vedením nového realizačného tímu. Trénerská dvojica Ivan Pompoš - Branislav Trandžík absolvovala sa svojimi zverencami trojdňové sústredenie v Hlohovci. "Na chlapcoch je vidieť obrovská vôľa a chuť, je to pre nich nová výzva. To, že veľmi chcú, je ich devízou. Samozrejme, sú tu aj nedostatky, ktoré sa však dajú odstrániť, keď budú na sebe pracovať vo svojich kluboch či počas našich zrazov," podelil sa hlavný kouč Pompoš o svoje dojmy z prvého sústredenia, počas ktorého odohrali juniori SR aj prípravný zápas s Modrou.

Keďže sa zraz uskutočnil mimo asociačného termínu, kormidelníci nemali k dispozícii hráčov pôsobiacich v zahraničí (M. Tóth, Joppek, P. Krok, J. Mikita,...). "Tých si otestujeme počas nasledujúceho zrazu, ktorý by mal byť na prelome októbra a novembra v Prešove," vysvetlil Pompoš a pokračoval: "Dokopy máme len päť zrazov, niet teda veľa času, experimenty neprichádzajú do úvahy. Na prvom stretnutí sme chceli vidieť, ako sú na tom chalani v individuálnych herných činnostiach, aké je ich kolektívne poňatie. Na ďalších sa budeme venovať najmä taktickej príprave. Verím, že dovtedy sa nám podarí získať záznamy duelov našich kvalifikačných súperov."

Nedávny žreb kvalifikácie o účasť na svetovom šampionáte hráčov do 21 rokov v Bosne a Hercegovine (14. - 28. 7. 2013) zaradil mladých Slovákov do 3. skupiny spolu s Dánmi, Srbmi a Grékmi. V rámci skupiny sa uskutoční jeden kvalifikačný turnaj, právo zorganizovať ho v určenom termíne 4. - 6. januára 2013 získalo ako prvé v poradí Grécko. Na MS postúpi len jeho víťaz. "Chalanom som prízvukoval, že do každého stretnutia musíme ísť s určitou pokoru a zároveň aj so sebavedomím pobiť sa o dobrý výsledok. Bez ohľadu na meno súpera chceme v každom dueli predviesť našu hru. Ak budú výkony zodpovedať našim predstavám, budeme spokojní. Latka je vysoko, momentálne vidím naše postupové šance ako päťdesiatpercentné," poznamenal Pompoš.

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL