Máj 2024
PUSŠPSN
9

W17 EHF Euro 2015

Šulc v zostave kola 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov


08.10.2012


František Šulc opäť potvrdil svoje kanonierske kvality


Jednou z hviezd minulotýždňových duelov 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov hádzanárov 2012/2013 bol František Šulc.

Slovenský reprezentant v službách Picku Szeged prispel k triumfu maďarského klubu - premiérovému v aktuálnom ročníku prestížnej súťaže - dovedna jedenástimi gólmi. Jeho výkon a gólová nádielka v zápase proti švajčiarskemu Kadetten Schaffhausen 30:29 (12:14) mu vyniesli zaradenie do zostavy kola LM. "Určite sa dá povedať, že to bol jeden z mojich najvydarenejších výkonov. Okrem presných zásahov som rozdal aj veľmi veľa prihrávok. V Szegede teraz hrávam na strednej spojke a mojou úlohou je pripravovať akcie pre ostatných spoluhráčov. Samozrejme, ak pridám nejaké góly, tak je to super," povedal na úvod rozhovoru pre agentúru SITA František Šulc.

Jedenásťgólová nádielka však nie je rekordom trnavského rodáka v LM. Pred takmer dvoma rokmi skóroval proti Dinamu Minsk (37:34) dokonca sedemnásťkrát. "Vtedy mi však podľa oficiálneho zápisu EHF jeden gól ubrali a pripísali niektorému zo spoluhráčov, preto figuruje v štatistikách pri mojom mene šestnásť presných zásahov," vysvetlil Šulc a pokračoval: "Proti Schaffhausenu som sa zo 14 pokusov presadil 11-krát. Len tri strely, z toho jeden pokutový hod, neskončili v sieti, takže môžem povedať, že mi to tam padalo. Drvivú väčšinu gólov som dosiahol z postu spojky."

Tridsaťtriročný kanonier sa dvakrát presadil zo značky pokutového hodu. "So sedmičkami sme mali problémy. V našom družstve dostávajú prednosť Srb Rajko Prodanovič a Švéd Jonas Erik Larholm, ja som až tretí v poradí. Oni však nejaké pozahadzovali, a tak tréner aj vzhľadom na to, že sa mi strelecky darilo, ukázal na mňa. Dve z troch sedmičiek som premenil," poznamenal syn bývalého známeho československého reprezentanta a hádzanárskeho kouča Františka Šulca st.

Univerzálna spojka má po dvoch kolách na konte 15 gólov a medzi kanoniermi, kde obhajuje prvenstvo v poradí najlepších strelcov skupinovej fázy uplynulej sezóny LM (so 69 gólmi sa oň delil s Chorvátom Zlatkom Horvatom, pozn.), opäť okupuje popredné priečky. Szeged po prehre v 1. kole v Záhrebe s Croatiou (27:30) potreboval zabrať naplno, aby jeho vyhliadky na osemfinálovú účasť boli naďalej v reálnej rovine. "Očakávali sme náročné stretnutie. V Lige majstrov hrajú najlepšie európske tímy, žiadny zápas nie je ľahký. V našej skupine sú favoritmi Barcelona a Füchse Berlín, ďalšie tri tímy - Záhreb, Schaffhausen a Minsk - sú na našej úrovni. My sme chceli prekvapiť už v Záhrebe, ale nepodali sme tam dobrý výkon. Keby sme prehrali aj so Schaffhausenom, naše šance by dosť klesli. Keďže švajčiarsky klub je jeden z našich priamych konkurentov, navyše sme hrali doma, boli sme pod tlakom," potvrdil Šulc dôležitý význam sobotňajšej výhry.

Víťazný gól dosiahol maďarský vicemajster dve sekundy pred koncom, keď ľavý krídelník Attila Vadkerti namiesto zakončenia nahodil loptu Prodanovičovi a tento signál nazývaný "Číňan" dotiahol na radosť 3000 divákov do úspešného konca. Presný zásah vyniesol Szegedu dva body a srbskému pravému krídelníkovi honor určený pre najkrajší gól kola. "Samozrejme, je to aj o šťastí. Celý zápas bol vyrovnaný. Vyvíjalo sa to ako na hojdačke. V prvom polčase bol viac vo vedení Schaffhausen, v závere zasa už my, ale nedokázali sme súpera ubrániť a odtrhnúť sa mu. Keď dal Prodanovič víťazný gól, našťastie, hosťom už nezostal čas na odpoveď," dodal Šulc, ktorý sa v sobotu nestretol so svojím reprezentačným kolegom Petrom Kukučkom. Tvorca hry Schaffhausenu nenastúpil pre zranenie a švajčiarskemu šampiónovi citeľne chýbal.

Okrem Františka Šulca na strednej spojke sa do All-Star tímu 2. kola Ligy majstrov mužov dostali brankár Arpad Šterbik (Barcelona), ľavý krídelník Casper Ulrich Mortensen (Bjerringbro-Silkeborg), ľavá spojka Sergej Rutenka (Barcelona), pivot Jesper Nielsen (Sävehof), pravá spojka Kiril Lazarov (Atlético Madrid) a pravý krídelník Dmitrij Kovaľov (Čechovskí Medvedi).

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL