Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Iuventa chce v PVP prelomiť neúspešnú sériu proti Veselí


11.10.2012


Ján Packa (tréner hádzanárok Michaloviec): "Keď zahráme ako v Olomouci, bez problémov postúpime"


Len dva týždne uplynuli od vzájomného súboja v spoločnej slovensko-českej súťaži (WHIL) a v sobotu 13. 10. od 17.30 h je na programe ďalší zápas medzi Iuventou Michalovce a HK Britterm Veselí nad Moravou. Michalovská Chemkostav aréna bude tentoraz dejiskom prvého duelu 2. kola Pohára víťazov pohárov (PVP). Odveta na moravskej pôde vo Veselí je na programe o týždeň neskôr (20. 10.) so začiatkom o 17.00 h.

Zemplínčankám sa nepodarilo postúpiť do základnej skupinovej fázy Ligy majstrov, keď v kvalifikačnom play-off nestačili na maďarský FTC Rail Cargo Hungaria (26:40 a 22:31). Po vyradení majú možnosť pokračovať na európskej scéne v PVP. "Naše ambície sú len tie najvyššie. V stredu sme sa dobre naladili výhrou v Olomouci (32:19, pozn.). Keď zahráme ako v tejto predohrávke WHIL, bez problémov postúpime. Dôležité bude vyhrať prvý zápas čo najvyšším rozdielom. Ja však verím, že zvíťazíme v oboch dueloch s Veselí," vyjadril pre agentúru SITA svoje presvedčenie tréner Iuventy Ján Packa, ktorý by sa v PVP skôr priklonil ku konfrontácii s iným klubom. "Žreb však bol taký, že nám nadelil práve družstvo, s ktorým spoločne účinkujeme v interligovej súťaži. Možno by bolo lepšie, keby sme sa stretli s tímom z inej krajiny. Samozrejme, s Veselí sa vzájomne veľmi dobre poznáme. My máme svoju filozofiu hry, ktorú sa snažíme uplatňovať. Nech sa súper snaží nájsť recept, ako na nás."

Nepôjde o premiérovú konfrontáciu oboch popredných klubov svojich krajín v európskych pohárových súťažiach. Hádzanárky Michaloviec sa s hráčkami Veselí stretli aj vlani v rámci turnaja I. fázy kvalifikácie LM, keď doma podľahli 21:30. "Raz už musíme prelomiť smolu zo vzájomných duelov, v ktorých sme už dlho nevyhrali. Nedávno sme v lige boli k tomu blízko. Určite nie je rozdiel medzi nami taký veľký ako pred rokom, ja si dokonca dovolím povedať, že sme lepší," tvrdí Packa, v ktorého majstrovskom kádri nepribudli žiadne nové absencie.

Tri zápasy v uplynulej sezóne sa skončili víťazstvom Veselí, pred dvoma týždňami sa zrodila remíza 25:25. Výsledky hovoria v prospech českého vicemajstra. "To je síce pravda, ale favoritom stretnutia je Iuventa, ktorá má momentálne silnejší káder. My sa však ideme pokúsiť uhrať dobrý výsledok a urobiť všetko pre postup," povedal pre agentúru SITA kouč HK Britterm Pavol Jano a na otázku, s akým rezultátom by bol spokojný, slovenský kormidelník odvetil: "S každým, ktorý by znamenal, že sme neprehrali. Remízu by som bral určite."

Hráčky Veselí si pred pohárovým vystúpením spravili chuť v stredajšej predohrávke 5. kola WHIL, keď zdolali družstvo HK Danlog Partizánske 29:23 a pripravili mu prvú prehru v aktuálnom ročníku súťaže. "Dúfam, že sme niečo z našej formy nechali aj na sobotu. Partizánske však bolo dobrým súperom, veľmi sme sa šetriť nemohli," dodal Pavol Jano, ktorý sa v sobotu musí zaobísť bez krajanky hrajúcej na spojke Zuzany Drotárovej, ale už môže počítať s brankárkou Darinou Zvoničovou.

Úspešnejšieho z dvojice Iuventa - Veselí čaká v 3. kole PVP (10./11. 11. - 17./18. 11. 2012) druhý tím konečného poradia 3. skupiny kvalifikácie Ligy majstrov - teda Rostov na Done (Rus.).

PVP žien 2012/2013 - 2. kolo - prvý zápas (odveta 20. 10. o 17.00 h):
sobota 13. 10. o 17.30 h Iuventa Michalovce (SR) - HK Britterm Veselí nad Moravou (ČR), rozhodujú
Vaidas Mažeika - Mindaugas Gatelis z Litvy

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL