Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Slovenky strelecky úspešné v I. bundeslige


11.10.2012


Jakubisovej a Popluhárovej majstrovský Thüringer prvýkrát zaváhal, s tesnou prehrou aj Czanikovej Trier


Po stredajších zápasoch 6. kola najvyššej nemeckej súťaže žien zavládlo sklamanie v družstvách slovenských hádzanárok, ktoré museli stráviť tesné jednogólové prehry.


Majstrovský Thüringer HC sa predstavil v šlágri na palubovke HC Lipsko a zo súboja dovtedy dvoch nezdolaných tímov vyšiel bez bodu (22:23). Prvému zaváhaniu Thüringeru v sezóne nezabránila pred vyše 3-tisícovou návštevou ani slovenská reprezentantka Lýdia Jakubisová. Ľavoruká hráčka bola so 6 gólmi (1 z pok. hodu) najlepšou strelkyňou úradujúceho bundesligového šampióna, tri presné zásahy hostí pridala jej krajanka Petra Popluhárová.


"Boli sme trochu sklamané, ale musím povedať, že sme hrali zle najmä v útoku, kde sme nepodali ani náš priemerný výkon. Keby sa nám aspoň o trochu viac darilo v ofenzíve, určite by sme Lipsko zdolali. Napriek nie dobrému výkonu sme bojovali a neboli sme ďaleko aspoň od zisku bodu. Musíme sa z toho poučiť a nabudúce hrať ešte lepšie. Našou smolou bolo aj to, že sme nepremenili tri pokutové hody. Ja sa cítim momentálne v hernej pohode, koleno poslúcha, takže si užívam minúty na ihrisku," uviedla pre agentúru SITA L. Jakubisová.


Smutná bola aj ďalšia slovenská hádzanárka Andrea Czanik. Jej tím DJK/MJC Trier podľahol v domácom prostredí nováčikovi VL Koblenz/Weibern 28:29 a zo súboja dôležitého z pohľadu boja o záchranu vyšiel bodovo naprázdno. Rozhodujúci gól inkasoval Trier, za ktorý skórovala 32-ročná pivotka päťkrát, v poslednej minúte.


"V kabíne zavládlo veľké sklamanie. Na tohto súpera sme sa svedomito pripravovali. Mali sme plnú halu, približne 1500 divákov, vládla v nej veľmi dobrá atmosféra. Žiaľ, nepodarilo sa nám potešiť našich fanúšikov. Po stretnutí som pociťovala smútok, lebo po štyroch vysokých prehrách v predchádzajúcich kolách som čakala, že príde balzam na dušu v podobe priaznivého výsledku a znova sa budem môcť tešiť z hádzanej. Nevyšlo nám to, ani v domácom prostredí," podelila sa o svoje dojmy A. Czanik, ktorá potom priblížila posledné momenty stredajšieho merania síl: "V závere duelu sme boli už lepším tímom ako Koblenz/Weibern, dotiahli sme trojgólové vedenie, ale nedisciplinovanosťou a nedodržaním taktických pokynov sme sa pripravili minimálne o bod, možno aj dva. Štyridsať sekúnd pred koncom sme mali loptu vo svojej moci, no zbrkle sme vystrelili päť metrov nad bránku už po troch sekundách v útoku. Súper si vedenie v záverečných sekundách taktickou hrou udržal."


Radosť mala iba Denisa Glankovičová, ktorej TSV Bayer 04 Leverkusen vyhral nad FHC Frankfurt nad Odrou 29:26, hoci jej meno tentoraz nefigurovalo v zápise o stretnutí.


slovakhandball.sk




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL