Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Jakubisová si víťazstvom v LM dala darček k narodeninám


15.10.2012


Thüringer HC zdolal Viborg výraznou mierou zásluhou slovenských hádzanárok Lýdie Jakubisovej a Petry Popluhárovej


O prekvapenie úvodného kola základnej skupinovej fázy Ligy majstrov žien 2012/2013 sa postarali hádzanárky nemeckého Thüringeru HC. Bundesligový šampión zdolal dánsky Viborg HK 34:30 (18:14). V nečakanom víkendovom výsledku mali prsty aj dve Slovenky v kádri trénera Herberta Müllera Lýdia Jakubisová a Petra Popluhárová, ktoré boli najlepšími strelkyňami domácich.

Vo vlaňajšom ročníku LM nazbierali hráčky Thüringeru v skupine len jediný bod v šiestich dueloch, aj preto papierové predpoklady favorizovali trojnásobného víťaza najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže ženských klubov (2005/06, 2008/09 a 2009/10) a zároveň finalistu PVP z uplynulej sezóny. 

"Verili sme, že môžeme niečo uhrať, keď podáme iný výkon ako nedávno v lige proti Lipsku. Súpera sme si podrobne naštudovali. Vedeli sme, na koho si musíme dávať obzvlášť pozor. Som veľmi rada, že nám to vyšlo a išlo najmä v obrane," uviedla v rozhovore pre agentúru SITA Lýdia Jakubisová. 

Hráčky nemeckého majstra si v prvom polčase utvorili štvorgólový náskok, Viborg v druhom dejstve vyrovnal na 20:20, ale vzápätí domáce zvládli nasledujúcich deväť minút v pomere 7:2 a vykročili k cennému víťazstvu. "Začali sme dobre, súperovi sme nedovolili hrať jeho hru. My sme si počínali disciplinovane a trpezlivo. Výborné bolo, že v našom družstve každú chvíľku potiahol niekto iný. Aj Peťa Popluhárová, keď nastúpila, dala hneď pár gólov. Nebála sa strieľať ani z diaľky, ani sa presadzovať jedna na jednu. Dobre hrala aj v obrane. Hoci na začiatku druhého polčasu prišla fáza, keď sa Dánky dotiahli, ani na sekundu som nezapochybovala, že by sme zápas nedotiahli do víťazného konca," pokračovala bojnická rodáčka, ktorá na otázku, či teraz vzrástli postupové ambície Thüringeru, odpovedala: "V Lige majstrov chceme nazbierať pár bodíkov a uvidíme, čo z toho napokon vzíde. Bodovať musíme predovšetkým doma, keď chceme dosiahnuť niečo viac. Teraz nás čaká vonku Zvezda Zvenigorod, ktorá prekvapujúco vysoko prehrala s čiernohorským tímom Budučnost Podgorica (21:29), takže ruské družstvo bude proti nám dvojnásobne motivované. My nemáme čo stratiť, môžeme len získať. Bude to však ťažké," poznamenala ľavoruká slovenská reprezentantka. 

Lýdia Jakubisová bola ťahúňkou Thüringeru HC, svoj výkon v deň 31. narodenín okorenila šiestimi presnými zásahmi. "Hralo sa mi super a navyše mi padali aj góly. Som rada, že je to tak. Víťazstvo v LM, to bol pre mňa krásny narodeninový darček. Triumf sme ani veľmi neoslavovali, lebo už sa musíme koncentrovať zase na bundesligu, ktorá je pre nás tiež dôležitá," uzavrela svoj pohľad na vydarené vystúpenie pravá spojka či krídelníčka L. Jakubisová.

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL