Máj 2024
PUSŠPSN
10

W17 EHF Euro 2015

Shejbalovi nevyšla premiéra v Kremse podľa predstáv


15.10.2012


Hádzanársky brankár Michal Shejbal prvýkrát okúsil najvyššiu rakúsku súťaž


Slovenský hádzanársky brankár Michal Shejbal má za sebou súťažnú premiéru v rakúskom prvoligovom klube Moser Medical UHK Krems. Jeho tím v sobotňajšom zápase 7. kola základnej časti podľahol doma ULZ Sparkasse Schwaz tesne 25:26 (15:15).

"Bol to pre nás dôležitý zápas, pre mňa osobne o to viac, že bol môj prvý v novom drese. Žiaľ, nevyšiel nám tak, ako som si predstavoval,"
uviedol pre agentúru SITA Michal Shejbal.
Košický odchovanec nastúpil v 20. minúte a v bránke vydržal do 55. minúty víkendového duelu. "Z mojej strany to nebol ešte optimálny výkon. Hoci boli ohlasy, že to nebolo zlé, ja som nebol spokojný s tým, čo som predviedol. Štatistické ukazovatele som nemal najhoršie, nedostal som veľa gólov, ale ešte chýbala lepšia spolupráca so spoluhráčmi. Som tu len krátko, musíme sa lepšie spoznať, aby som vedel, čo môžeme vzájomne od seba očakávať. Navyše je to pre mňa úplne nová súťaž, spoznávam nielen tímových kolegov, ale aj súperov," zhodnotil svoje premiérové vystúpenie 27-ročný gólman, ktorý má s rakúskym klubom kontrakt do konca sezóny 2012/2013.

Zápas sa do 25. minúty vyvíjal podľa predstáv Kremsu, ktorý vyhrával 13:8. "Potom sme spanikárili, začalo sa to lámať a ja som vtedy naskakoval do rozbehnutého súboja," podotkol účastník ME 2008 a MS 2009 v reprezentačnom drese SR. UHK Krems sa zatiaľ nedarí podľa predstáv. V 10-člennej tabuľke figuruje so 4 bodmi zo 7 stretnutí na 8. mieste. "Očakávania sú tu obrovské. Tlak tomu zodpovedá, veď pred sezónou sa ako ambície spomínali účasť vo finále a zisk titulu. Najbližšie cestujeme na pôdu lídra tabuľky Hardu, takže to máme ťažké," dodal Shejbal, ktorého cesty v úvode sezóny zaviedli do Kataru, kde však z lukratívneho angažmánu napokon zišlo. V minulosti si už zachytal v I. bundeslige, okúsil najvyššie súťaže na Slovensku, v Maďarsku a vo Švédsku.

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL