Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Juniori SR v kvalifikácii MS 2013 v domácom prostredí


15.10.2012


Po odmietnutí Grékmi využil SZH možnosť byť usporiadateľom kvalifikačného turnaja juniorov o postup na MS 2013


Hádzanárska reprezentácia juniorov Slovenska sa v kvalifikácii majstrovstiev sveta predstaví napokon v domácom prostredí. Hoci septembrový žreb pridelil právo organizácie turnaja ako prvým Grékom, tí túto možnosť nevyužili. Šancu následne dostal Slovenský zväz hádzanej, ktorý promptne prijal ponuku byť usporiadateľom zápasov 3. kvalifikačnej skupiny o postup na svetový šampionát hráčov do 21 rokov v Bosne a Hercegovine (14. - 28. 7. 2013). Dejisko turnaja, ktorý sa za účasti SR, Dánska, Srbska a Grécka uskutoční v termíne 4. - 6. januára 2013, zatiaľ nie je známe. Na MS postúpi len víťaz skupiny.


"Informáciu, že SZH akceptoval túto možnosť, sme prijali pozitívne a veľmi sa z nej tešíme. Zväz odviedol kus práce, teraz je na nás a hráčoch, ako ju zužitkujeme. Ešte nevieme, v ktorom meste odohráme kvalifikáciu. Zvažujeme, čo by bolo pre nás výhodnejšie. Chceme vybrať miesto, kde nás prídu povzbudiť fanúšikovia. V hre je viacero alternatív. Súperov máme zdatných. Domáce prostredie môže byť výhodou, ale zároveň niekedy aj na príťaž. Určite to bude niečo iné, keď budeme môcť hrať pred vlastnými fanúšikmi, chalani si zaslúžia podporu. Šancu na postup má každý, urobíme všetko pre to, aby sme boli šťastnejší a spokojnejší my," uviedol pre agentúru SITA kouč juniorov SR Ivan Pompoš, ktorý so svojím asistentom Branislavom Trandžíkom otestuje uchádzačov o štart v kvalifikácii v prípravných dueloch proti Chorvátsku, Izraelu a pravdepodobne aj na turnaji v Česku. Druhý zo súbojov proti mladým Chorvátom bude predzápasom pred stretnutím kvalifikácie ME mužov Chorvátsko - Slovensko v Osijeku (31. 10.).


"Chcem sa poďakovať Slovenskému zväzu hádzanej, že nám vychádza v ústrety, čo sa týka plánovania prípravy a tiež za prijatie ponuky organizovať kvalifikačný turnaj. V najbližšom asociačnom termíne sa dvakrát predstavíme v Chorvátsku, čo bude veľmi dobrá príprava. Po našom druhom vzájomnom dueli si súboj mužských reprezentácii potom pozrieme priamo v hľadisku haly v Osijeku. Po návrate budeme pokračovať v domácich podmienkach. V novembri privítame u nás v dvoch priateľských stretnutiach rovesníkov z Izraela. V decembri máme ponuku na kvalitný turnaj v Česku, zatiaľ však naša účasť nie je istá. Do januárovej kvalifikácie odohráme dovedna osem kvalitných duelov. Tie nám dajú odpoveď, s ktorými hráčmi budeme počítať v boji o MS," dodal Pompoš, ktorý na prelome septembra a októbra absolvoval v Hlohovci prvý zraz so svojimi juniorskými zverencami




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL