Máj 2024
PUSŠPSN
10

W17 EHF Euro 2015

T. Urban pokračuje v Tatabányi, hráva a strieľa góly


16.10.2012


Návrat ľavorukého krídelníka Tomáša Urbana do zostavy maďarskej Tatabánye potešil aj reprezentačného kouča hádzanárov SR Petra Dávida


Ešte v polovici septembra to vyzeralo, že pôsobenie slovenského hádzanárskeho reprezentanta Tomáša Urbana v maďarskej Tatabányi sa chýli ku koncu, keď jeho meno chýbalo v zostave tamojšieho družstva Grundfos KC v úvodných troch kolách tamojšej najvyššej súťaže.

Urban s tímom trénera Viktora Debreho síce trénoval, no zároveň čakal, ako sa vyvinie situácia. Do úvahy prichádzala aj zmena dresu. Potom však veci nabrali iný spád a odvtedy nechýbal šikovný pravý krídelník ani v jednom zápase. V každom z nich sa zapísal aj do streleckej listiny. "Je to pozitívna informácia, upokojilo ma to. Po správach, že mi jeho zápasová absencia robí starosti, sa mi Tomáš sám ozval so slovami, že je už všetko inak a opäť nastupuje za Tatabányu. Teší ma to, lebo je členom základnej zostavy nášho reprezentačného mužstva," uviedol pre agentúru SITA kormidelník národného tímu mužov SR Peter Dávid.

Tomáš Urban pomohol Tatabányi k víťazstvu v 4. kole nad Ceglédom (27:26) jedným gólom, v 5. kole nad Vácom (29:21) tiež jedným presným zásahom, v 6. kole pri prehre s Pécsom (19:24) skóroval štyrikrát a v 7. kole sa podieľal na triumfe nad FTC-PLER Budapešť (30:24) troma gólmi. Jeho Grundfosu KC patrí v aktuálnej tabuľke s 11 bodmi 3. priečka za suverénmi z Veszprému a Szegedu.

Dvadsaťtriročný košický odchovanec T. Urban ako hráč Tatabánye hosťoval v uplynulom ročníku najskôr v tíme nováčika slovenskej extraligy HC winLand Michalovce, potom pokračoval v družstve maďarského šampióna MKB Veszprém KC.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL