Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Iuventa už bez Bachirievovej bude hrať aj v odvete na výhru


18.10.2012


Ukrajinská spojka slovenského majstra je tehotná, Iuventa Michalovce chce na ceste za postupom do 3. kola PVP zdolať Veselí nad Moravou aj v odvete


Hádzanárky Iuventy Michalovce minulotýždňovým domácim víťazstvom 30:22 nad HK Britterm Veselí nad Moravou nielen pretrhli negatívnu sériu s týmto českým rivalom, ale zároveň rázne vykročili za postupom do 3. kola Pohára víťazov pohárov (PVP) žien 2012/2013. Do sobotňajšej odvety (20. 10. o 17.00 h) na pôde vicemajstra ČR idú s osemgólovým náskokom.

"Myslím si, že náš postup je blízko. Hoci súper sa musí snažiť zmazať gólovú stratu, my nepôjdeme do odvety s udržiavacou taktikou. Aj keď máme náskok 8:0, musíme hrať na víťazstvo a v tom prípade postúpime," vyhlásil pre agentúru SITA kouč Iuventy Ján Packa. Úradujúci slovenský šampión využil voľno v ligovej súťaži na prípravu. Jeho hráčky budú chcieť nadviazať na sobotňajší výkon z prvého vzájomného duelu s Veselí v 2. kole PVP. "Dievčatá usilovne trénovali, forma je dobrá. Jediný problém vyvstal v súvislosti s Bachirievovou. Ukrajinská spojka nebude k dispozícii, pretože je tehotná. Už s nami ani netrénuje. V ženských družstvách sa takéto veci stávajú. Julia má svoje meno, je to pre nás veľké oslabenie, pretože s Tobiašovou utvorili silnú dvojicu. Budeme musieť niečo vymyslieť. Ako alternatívy na strednú spojku prichádzajú do úvahy Bačíková či Wollingerová, ktorá je však na poste pivotky prakticky nenahraditeľná," pridal Packa aktualitu zo svojho kádra.

Kým Zemplínčanky sa mohli počas týždňa nerušene pripravovať na odvetu, hráčky Veselí museli absolvovať predohrávaný šláger 6. kola WHIL proti Baníku Most (20:17), ktorému uštedrili prvú prehru v aktuálnom ročníku spoločnej slovensko-českej súťaže žien. "Myslím si, že stredajší výkon mal svoju kvalitu, ale na sobotu sa musíme ešte lepšie pripraviť po taktickej i hernej stránke a hrať minimálne s takým entuziazmom ako proti Mostu. Osemgólový rozdiel je dosť, ale v hádzanej je všetko možné. Najmä ak nastúpime s chuťou po víťazstve a podáme kvalitný výkon," uviedla pre agentúru SITA slovenská reprezentačná spojka v kádri HK Britterm Monika Rajnohová. Ak chcú zverenky slovenského kouča Pavla Jana ešte pomýšľať na postup, budú musieť oproti minulotýždňovej konfrontácii s Iuventou výrazne pridať. "Určite sa musíme dopustiť menšieho počtu nevynútených chýb, lepšie premieňať gólové príležitosti a skvalitniť hru v obrane. Nerada by som percentuálne odhadovala naše šance, uvidí sa v sobotu. V našom družstve panuje po úspešnej predohrávke dobrá nálada, aj zdravotne sme v poriadku," dodala 19-ročná Rajnohová.

Na postupujúce zo súboja Michaloviec s Veselí čaká v 3. kole PVP (10./11. 11. - 17./18. 11. 2012) druhý tím konečného poradia 3. skupiny kvalifikácie Ligy majstrov - Rostov na Done. Ruský tím by mal začínal u súpera.

PVP žien 2012/2013 - 2. kolo - odveta:
sobota 20. 10. o 17.00 h: HK Britterm Veselí nad Moravou (ČR) - Iuventa Michalovce (SR), rozhodujú Marija Ilievová a Silvana Karbeská z Macedónska, prvý zápas 22:30

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL