Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Baďura a Ondogrecula na mužské MS 2013


24.10.2012


Na budúcoročných MS hádzanárov bude mať SR zastúpenie aspoň medzi arbitrami


Slovenským hádzanárskym reprezentantom sa nepodarilo postúpiť na budúcoročný svetový šampionát mužov v Španielsku, keď v play-off dvojzápase kvalifikácie stroskotali na Bielorusoch (24:26 a 25:24). Slovensko však bude mať na najbližších MS (11. - 27. januára 2013) svojich zástupcov zásluhou rozhodcovskej dvojice Michal Baďura - Jaroslav Ondogrecula. 

Medzinárodná hádzanárska federácia (IHF) im pred týždňom oznámila, že exekutíva schválila návrh rozhodcovskej komisie a dostali sa do nominácie na 23. svetový šampionát. Pre slovenské duo to bude druhé vystúpenie na seniorskom podujatí tohto rangu, premiéru mali na MS 2011 vo Švédsku. 

"Tajne sme dúfali, že by nás mohli vybrať. Teraz sme radi, že sa nám prianie splnilo. Na lanských majstrovstvách sveta sme rozhodovali päť či šesť stretnutí. Ak by sme opäť dostali dôveru v takomto počte duelov, boli by sme nadmieru spokojní," uviedol pre agentúru SITA Jaroslav Ondogrecula, ktorému aj s rozhodcovským kolegom Michalom Baďurom tesne ušla nominácia na mužské ME 2012 v Srbsku. Namiesto toho však dostali v januárovom termíne možnosť byť arbitrami v zápasoch majstrovstiev Afriky v Maroku, ktoré boli aj olympijskou kvalifikáciou.

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL