Máj 2024
PUSŠPSN
17

W17 EHF Euro 2015

Prešov sa neuchádza o organizáciu turnaja Final Four P-EHF


24.10.2012


Miroslav Šosták (manažér Tatrana Prešov): "Z nášho pohľadu by sme v prvom rade museli byť účastníkmi turnaja Final Four, inak by nemalo význam usporiadať takéto podujatie u nás"


Uchádzať sa o organizáciu turnaja Final Four Pohára EHF hádzanárov 2012/2013 nie je podľa slov manažéra Tatrana Prešov Miroslava Šostáka momentálne reálne. Európska hádzanárska federácia (EHF) pred dvoma týždňami začala hľadať organizátora vyvrcholenia druhej najprestížnejšej kontinentálnej pohárovej súťaže mužských klubov. Prípadní záujemcovia o usporiadanie záverečného turnaja so stretnutiami semifinále a finále sa môžu prihlásiť do 9. novembra. Verdikt o dejisku Final Four sa očakáva v decembri tohto roka. Na Slovensku sa o držiteľovi trofeje nerozhodne.

"Z nášho pohľadu by sme v prvom rade museli byť jeho účastníkmi, inak by nemalo význam usporiadať takéto podujatie u nás. Momentálne sme však ešte veľmi ďaleko od postupu medzi najlepšie kvarteto Pohára EHF. Teraz sa uchádzať a potom napríklad skončiť v 3. kvalifikačnom kole, to by bol nezmysel. Je to aj finančne náročná záležitosť. V súčasnosti sa nezapodievame takýmito myšlienkami. Predpokladám, že skôr to bude lákadlo pre kluby z bundesligy či Škandinávie. Čisto teoreticky, keby sa o dejisku rozhodovalo neskôr a my by sme sa na turnaj Final Four kvalifikovali, mohli by sme o tom uvažovať. Momentálne je to však nereálne," zamietol v reakcii pre agentúru SITA Šosták možnosť kandidatúry Prešova. 

Od utorka je známe, že úradujúci slovenský majster bude v 3. kvalifikačnom kole bojovať o postup do skupinovej fázy s RK "Borac m:tel" Banja Luka z Bosny a Hercegoviny. 

Pohár EHF hádzanárov prešiel po zlúčení s PVP zmenami. Od sezóny 2012/2013 sa hrajú najskôr tri kvalifikačné kolá, potom nasleduje skupinová fáza so 16 tímami v štyroch štvorčlenných skupinách (začne sa 9./10. 2. 2013, teda až po MS v Španielsku), pokračuje štvrťfinálovými súbojmi a vyvrcholí dvojdňovým turnajom Final Four (18./19. 5. 2013).

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL