Máj 2024
PUSŠPSN
13

W17 EHF Euro 2015

Szücs opäť v zostave Hannoveru, zápästie je už v poriadku


13.11.2012


Slovenský hádzanár Csaba Szücs ml. si po viac ako dvoch mesiacoch opäť zahral v I. bundeslige


Vyše dva mesiace pauzoval slovenský hádzanár Csaba Szücs ml. v zostave bundesligového klubu TSV Hannover-Burgdorf. Ešte v závere augusta si po zrážke so spoluhráčom na tréningu priľahol ruku a zlomil si zápästnú kosť ľavej ruky.

"Na konci októbra som bol na poslednej kontrole. Lekári mi dali zelenú a mohol som začať naplno trénovať. Zápästie mávam ešte zatejpované, ešte nie je úplne ohybné, napríklad nemôžem robiť kľuky, ale z hádzanárskej stránky nemám s rukou žiadne ťažkosti," povedal na úvod rozhovoru pre agentúru SITA Szücs, ktorý uplynulú sobotu už opäť dostal príležitosť v zápase 11. kola najvyššej nemeckej súťaže. So spoluhráčmi v ňom dosiahli cenné víťazstvo nad SG Flensburg-Handewitt 29:28 (13:12). "Hral som desať minút na konci prvého polčasu, chodil som do obrany i útoku. V druhom dejstve ma tréner posielal posledných dvanásť minút do defenzívy. Potešilo ma, že v úplnom závere som za nerozhodného stavu ´vybojoval´ prerážanie súpera, získali sme loptu a potom pár sekúnd pred koncom strelili zásluhou Maita Patraila víťazný gól," vrátil sa k svojej obnovenej tohtosezónnej premiére košický rodák, ktorý sa v nej nezapísal do streleckej listiny.

Hannoveru patrí v aktuálnej tabuľke I. bundesligy 6. priečka, ale len s dvojbodovým odstupom za štvrtým Wetzlarom. "Určite vládne spokojnosť. V aktuálnej sezóne sa nám zatiaľ darí veľmi dobre, hráme bez výraznejších výkyvov. Iba proti TuS N-Lübbecke sme nemali šancu, inak sme odohrali dobré zápasy. Možno je to lepšie, ako sme čakali. Treba však povedať, že uplynulý ročník nám nevyšiel. Mali sme v ňom viacero problémov, či už zdravotných, alebo aj v družstve, kde to neklapalo ideálne. Tento rok je to podstatne lepšie a ideme správnym smerom," tvrdí 25-ročná spojka.

Csabu Szücsa prenasledujú v tomto roku zdravotné problémy, pre ktoré prišiel o účasť na ME 2012 v Srbsku, v dvojzápase play-off proti Bielorusku (24:26 a 25:24) v II. fáze kvalifikácie MS 2013 v Španielsku, ako aj v úvodných dvoch stretnutiach kvalifikácie ME 2014 v Dánsku. "Videl som naše zápasy. Je síce pekné, že nás chvália za výkony v Chorvátsku (21:25) a doma proti Maďarsku (24:28), ale ja by som bol radšej, keby sme odohrali ´škaredé´ duely a mali na konte štyri body. Chorváti sú však absolútna špička, Maďari majú tiež neporovnateľne viac skúseností. Je to škoda, mohli sme uhrať jeden či dva body. Teraz musíme splniť našu úlohu proti Lotyšom, aby sme mali aspoň teoretickú šancu pred záverom kvalifikácie. Vybojovať postup bude však bude veľmi náročné," poznamenal na reprezentačnú tému Cs. Szücs.

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL