Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Iuventa chce hrať takticky, podľa Packu sú šance otvorené


15.11.2012


Hádzanárky Iuventy Michalovce v nedeľu od 15.00 h v odvete 3. kola PVP na pôde Rostova na Done


Po úspešne zvládnutom šlágri 11. kola WHIL, v ktorom zdolali doma Slovan Duslo Šaľa jednoznačne 38:28, sa musia hádzanárky Iuventy Michalovce preorientovať na pohárové povinnosti. V nedeľu 18. novembra od 15.00 h SEČ nastúpia v Rostove na Done na odvetný duel 3. kola Pohára víťazov pohárov (rozhodujú Rumuni Pavel a State). Ak Zemplínčanky nechcú, aby bolo stretnutie ich rozlúčkou so súťažou, musia zmazať trojgólové manko z prvého zápasu, ktorý doma prehrali 28:31.

"Rostov vyhral vonku a má náskok troch gólov. Určite tam budeme hrať pred plným hľadiskom zimného štadióna. My sme si povedali, že zmeníme štýl našej hry. Nebudeme to ´naháňať´ ako proti Ferencvárosu, na čo sme doplatili. Pozrieme si video, na súpera sa pripravíme a opäť budeme chcieť hrať takticky. Ja si myslím, že pred zápasom sú šance otvorené," uviedol kouč úradujúceho slovenského majstra Ján Packa. 

Napriek prehre podali Michalovčanky v prvom zápase dobrý výkon a dlho trápili favorita. Ešte päť minút pred koncom prehrávali len o jeden gól. Bližšie k osemfinálovej účasti PVP žien má však ruský vicemajster. 

"V ženskej hádzanej je ťažké niečo predvídať, ale máme väčšie šance na postup ako súper," vyjadril sa kouč Rostova Sergej Belickij po stretnutí v Chemkostav aréne. 

Výprava Iuventy sa na 15-hodinovú cestu do Ruska vydá v piatok podvečer, keď sa autobusom presunie na letisko do Budapešti, odkiaľ odletí cez Moskvu do Rostova. V kádri bude 15 hráčok vrátane troch brankárok, dlhodobo sú mimo hry Gubiková, Bachirievová a Wollingerová. 

PVP žien 2012/2013 3. kolo - odveta: 
nedeľa 18. 11. o 15.00 h SEČ: GK Rostov na Done (Rus.) - Iuventa Michalovce (SR), rozhodujú: Vasile Pavel a Eugen-Marian State z Rumunska, prvý zápas 31:28 

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL