Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Iuventa potrápila Rostov, doplatila na druhé polčasy


19.11.2012


Jaroslav Čúrny (športový riaditeľ Iuventy Michalovce): "Musíme si uvedomiť, že sme hrali proti lídrovi ruskej ligy a úradujúcemu vicemajstrovi, s ktorým sa len ťažko môžeme porovnávať"


V nedeľu popoludní sa skončilo účinkovanie jediného slovenského ženského hádzanárskeho klubu v pohárovej Európe v sezóne 2012/2013. Iuventa Michalovce dohrala v 3. kole Pohára víťazov pohárov (PVP).

Michalovčanky po neúspešnej snahe prejsť v kvalifikácii Ligy majstrov cez maďarský Ferencváros (26:40 a 22:31) "prestúpili" do PVP, kde v 2. kolo vyradili český HK Britterm Veselí nad Moravou (30:22 a 23:24). Dvere do osemfinále im pribuchol ruský GK Rostov na Done, s ktorým doma prehrali 28:31 (15:14) a v odvete na jeho pôde 24:26 (15:13).

"Oba zápasy boli ako cez kopirák. Prvé polčasy sme vyhrali, ale potom sme mali zlé vstupy do druhých dejstiev. V odvete sme za 19 minút dali len štyri góly, čo bolo rozhodujúce. Výsledky nie sú zlé, ale favorita sme mohli ešte viac potrápiť. Musíme si však uvedomiť, že sme hrali proti lídrovi ruskej ligy a úradujúcemu vicemajstrovi, s ktorým sa len ťažko môžeme porovnávať, aj čo sa týka rozpočtu. Celkovo však podali dievčatá veľmi dobré výkony a zaslúžia si pochvalu. Absolutórium za odvetu patrí brankárke Lenke Černej, ktorá družstvo podržala, mala 42-percentnú úspešnosť a chytila aj tri pokutové hody súperiek," zhodnotil dvojzápas 3. kola PVP pre agentúru SITA športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.

Čo chýbalo hráčkam úradujúceho slovenského šampióna, aby sa z postupu do osemfinále PVP tešili ony a nie ich súper z Rostova. "Pár gólov," odvetil s úsmevom kouč Zemplínčaniek Ján Packa a pokračoval: "Domáci duel sa dal vyhrať a aj odveta bola dlho na vážkach. Rusky sú však silnejšie, no moje dievčatá im veľmi dobre vzdorovali."

SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL