Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Thüringer skončil v LM, Jakubisová sa teší do reprezentácie


19.11.2012


Lýdia Jakubisová (najlepšia strelkyňa Thüringeru HC v Lige majstrov): "Už pred duelom so Zvenigorodom nám tréner v šatni povedal, že je na nás hrdý za to, čo sme v tejto skupine dovtedy odohrali"


Hlavná skupinová fáza hádzanárskej Ligy majstrov žien 2012/2013 bude už bez slovenských hráčok. Ak nerátame rodáčky zo SR s maďarským občianstvom v službách budapeštianskeho FTC Rail Cargo Hungaria Szandru Zácsikovú a Móniku Kovacsiczovú (Kovačicovú), jedinými zástupkyňami v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži ženských klubov boli Lýdia Jakubisová a Petra Popluhárová v drese Thüringeru HC. Nemecký klub však obsadil v D-skupine základnej fázy nepostupovú 3. priečku. Ešte pred nedeľňajším stretnutím záverečného 6. kola mal Thüringer teoretickú šancu na vybojovanie si jednej z dvoch priečok zaručujúcich účasť medzi osmičkou najlepších tímov v LM, ale definitívne o ňu prišiel domácou prehrou s ruskou Zvezdou Zvenigorod (20:23). Nemeckému tímu nepomohlo ani päť gólov Jakubisovej a tri presné zásahy Popluhárovej.

"Škoda, že nám to nevyšlo. Už pred duelom nám tréner v šatni povedal, že je na nás hrdý za to, čo sme v tejto skupine dovtedy odohrali. Vedeli sme, že to bude proti Zvezde veľmi náročný súboj. Samozrejme, každý v kútiku duše dúfa, že je možné dosiahnuť potrebné víťazstvo. Zároveň však každý vedel, ako je to v skutočnosti," uviedla pre agentúru SITA Jakubisová, ktorá bola s 28 gólmi najlepšou strelkyňou svojho družstva v LM 2012/2013. 

Napriek podpore vyše dvojtisícového publika v Nordhausene sa hádzanárkam Thüringeru HC rozplynul sen o postupe prakticky už po prvom polčase (7:13). "Ušli nám prvé minúty stretnutia, keď sme hrali veľmi zle v útoku. Druhý polčas bol z našej strany už omnoho lepší. Aj za nepriaznivého stavu sme sa nevzdali a dostali sa naspäť do zápasu. Škoda nepremenených gólových príležitostí na konci duelu. Možno sme mohli získať aj nejaký bod. Nevadí, v európskych pohároch pokračujeme ďalej a pokúsime sa urobiť nejaké výsledky v PVP," poznamenala opora úradujúceho bundesligového šampióna, s ktorým si zahrá v osemfinále Pohára víťazov pohárov. 

Tridsaťjedenročná ľavoruká krídelníčka či spojka sa onedlho preorientuje z klubových povinností na reprezentačné. V drese SR ju v Partizánskom na prelome novembra a decembra čaká vystúpenie na turnaji I. fázy kvalifikácie MS 2013. "Do národného tímu sa teším. O to viac, že som v reprezentácii dlhšie chýbala, navyše turnaj sa uskutoční v blízkosti mojej rodiny. Škoda len, že môj manžel s dcérkou nemôžu prísť tiež," dodala L. Jakubisová. 

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL