Máj 2024
PUSŠPSN
13

W17 EHF Euro 2015

Valo pri senzácii, Wetzlar skolil v Berlíne domáce líšky


22.11.2012


HSG Wetzlar postrachom favoritov, triumf nad Füchse Berlín si na lavičke vychutnal aj Daniel Valo, ktorý sa od zranenia členka prvýkrát ocitol na súpiske "čierneho koňa" I. bundesligy hádzanárov


"Čiernym koňom" doterajšieho priebehu sezóny I. bundesligy hádzanárov 2012/2013 je HSG Wetzlar. Klub slovenského reprezentanta Daniela Vala sa v stredu postaral o ďalšie veľké prekvapenie, keď v 13. kole zvíťazil pred vyše šesťtisíc divákmi na pôde tímu Füchse Berlín 28:27 (15:13).

"Do nemeckej metropoly sme cestovali s tým, že tam nemáme čo stratiť a môžeme hrať bez tlaku, pretože jasným favoritom duelu boli domáci. Nám sa však momentálne darí, zatiaľ máme super sezónu a veríme si aj proti kvalitným tímom. To platilo aj v stredu. Vyhrať na pôde účastníka Ligy majstrov je určite senzáciou," povedal na úvod rozhovoru pre agentúru SITA Daniel Valo, ktorý hráva na poste pravej spojky.  Hádzanári Wetzlaru sú príjemným prekvapením najvyššej nemeckej súťaže. V minulom ročníku bojovali o záchranu, v konečnom poradí skončili 15. - hneď nad pásmom zostupu. Vďaka víťazstvu v Berlíne predstihli svojho stredajšieho súpera v tabuľke a vyšvihli sa už na 3. priečku. "V kádri sa vymenilo zopár hráčov, absolvovali sme dobrú letnú prípravu, ale myslím si, že hlavný rozdiel je v našich hlavách. V 1. kole sme dokázali zdolať Hamburg, to bol impulz, ktorý nás nakopol. Potom sme dokázali zvíťaziť v Balingene, kde sme dovtedy nikdy nevyhrali, čo bol ďalší zlomový moment. A potom každým stretnutím rástlo naše sebavedomie. Predtým sme sa motali na spodných priečkach tabuľky a hrali o prežitie. Teraz sa sme v laufe a darí sa nám, čo sme potvrdili aj triumfom v Berlíne," tvrdí 33-ročný ľavoruký kanonier.


Výsledky Wetzlaru pútajú pozornosť hádzanárskej verejnosti v Nemecku. "Vďaka nášmu súčasnému postaveniu cítime zvýšený záujem o naše družstvo aj v médiách. Musíme však zostať nohami na zemi a ísť od zápasu k zápasu. Naším prvoradým cieľom bola záchrana. Chceli sme mať čo najskôr istotu udržania medzi elitou, aby sme sa vyhli zbytočným problémom. Pokúsime sa v nastúpenom trende pokračovať čo najdlhšie. Samozrejme, medzi sebou žartujeme o účasti v Lige majstrov, ale berieme to s rezervou. Sme realisti, ktorí veria, že nám súčasná fazóna vydrží ešte dlho," poznamenal D. Valo. Topoľčiansky rodák utrpel pred mesiacom zranenie členka, pre ktoré musel vynechať v drese reprezentácie SR úvod kvalifikácie ME 2014. "Štyri týždne som netrénoval. V pondelok som sa začal pripravovať s tímom, absolvoval som ľahší tréning. Keďže som sa cítil dobre, odcestoval som aj do Berlína. Do hry som však nezasiahol. S trénerom sme sa dohodli, že budem pripravený na lavičke a nastúpim len v prípade núdze," prezradil štvornásobný najlepší hádzanár Slovenska (2001, 2002, 2003 a 2007).


Na Wetzlar čaká najbližší ligový zápas, v ktorom už bude chcieť vybehnúť na palubovku aj Daniel Valo, v piatok 30. novembra proti Essenu. "Verím, že dostanem šancu. Lekár mi povedal, že členok, v ktorom som mal roztrhnutý vonkajší a natrhnutý vnútorný väz, je už v poriadku. Každým dňom je to lepšie, aj keď nie stopercentné. Pár týždňov to bude ešte bolestivé. Počas najbližších dní potrebujem naplno potrénovať a dostať sa do hádzanárskeho rytmu," dodal Daniel Valo.


SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL