Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Ženy SR už v Partizánskom, Demajová namiesto Szarkovej


26.11.2012


Hádzanárky Slovenska sa pripravujú na I. fázu kvalifikácie MS 2013


Slovenské hádzanárky sa v nedeľu večer zišli v Partizánskom, kde sa v závere tohto týždňa predstavia na turnaji 1. skupiny I. fázy kvalifikácie majstrovstiev sveta žien 2013 v Srbsku.

"Dievčatá prišli v dobrom zdravotnom stave a pozitívne naladené. Pripravovať sa budeme len v Partizánskom, kde sa chceme čo najlepšie adaptovať na tunajšie prostredie. Hracím časom zápasov sme prispôsobili aj začiatky tréningových jednotiek. Modelovaný ani prípravný duel tentoraz nemáme v pláne. Okrem tréningov sa budeme venovať aj taktickej príprave, analýze hry súperov, aby sme v domácom prostredí mohli naplniť naše túžby," uviedol v pondelok pre agentúru SITA tréner SR Peter Sabadka, ktorý má na sústredení k dispozícii 19-členný káder. 

V porovnaní s pôvodnou nomináciou musel kouč spraviť jednu zmenu. "Pre artroskopiu kolena nemôžeme počítať so šalianskou spojkou Simonou Szarkovou, ktorú nahradí klubová spoluhráčka Sofia Demajová," informoval Sabadka, ktorý bude musieť pred začiatkom kvalifikácie zúžiť nomináciu na 16 hráčok. 

Kvalifikačný turnaj 1. skupiny sa za účasti tímov SR, Švajčiarska, Grécka a Fínska uskutoční v termíne 30. 11. - 2. 12. 2013 vo vynovenej športovej hale v Partizánskom. Sabadkove zverenky budú hrať svoje zápasy od 18.00 h, v piatok nastúpia proti Grékyniam, v sobotu si zmerajú sily s Fínkami a na záver sa predstavia proti Švajčiarkam. Do budúcoročnej II. fázy kvalifikácie (play-off) postúpi iba víťaz. 

Nominácia hádzanárok SR na sústredenie v Partizánskom pred I. fázou kvalifikácie MS žien 2013: 
brankárky: Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Danlog Partizánske) 
pivotky: Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Michaela Kovaličková (Iuventa Michalovce), Eva Minárčiková (HK Danlog Partizánske) 
krídelníčky: Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.), Simona Pileková (SG BBM Bietigheim/Nem.), Petronela Kováčiková (TV Grenzach/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Slovan Duslo Šaľa), Zuzana Janšáková (HK Danlog Partizánske) 
spojky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Alžbeta Tóthová, Katarína Dubajová (obe DHC Sokol Poruba/ČR), Monika Rajnohová (HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Alžbeta Polláková (ŠKP Piccard Senec), Sofia Demajová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Danlog Partizánske), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce) 

Realizačný tím: 
tréner: Peter Sabadka 
asistentka trénera a trénerka brankárok: Lenka Černá 
videoanalitik a kondičný tréner: Ján Hianik 
vedúci družstva: Peter Štefanec 
masér: Dušan Kožehuba 
lekár: Peter Sijka / Patrik Javorčík 

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL