Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Slovenky si chcú splniť postupové túžby


27.11.2012


Sabadkove zverenky majú pred súpermi rešpekt, ale nie obavy


Partizánske bude v závere týždňa hostiť turnaj 1. skupiny I. fázy kvalifikácie MS 2013 v hádzanej žien za účasti tímov Grécka, Fínska, Švajčiarska a domáceho Slovenska. Ak chcú zverenky trénera Petra Sabadku, pre ktorého to bude druhý kvalifikačný cyklus od lanského nástupu do funkcie, živiť nádej na účasť na svetovom šampionáte, musia si v domácom prostredí vybojovať postup do play-off. Ten zaručuje len 1. priečka na turnaji, pred ktorým kouč hádzanárok SR poskytol rozhovor pre slovakhandall.sk

 

Chýba vám v nominácii na kvalifikačný turnaj niekto, koho by ste v nej chceli mať a nemôžete?

- Azda iba zranené Szarková s Wollingerovou, ktorej absencia na poste pivotky je citeľná. Musíme sa s tým vyrovnať a pracovať s kádrom, ktorý máme k dispozícii. Naše družstvo ukázalo za ostatné obdobie progres a má perspektívu.

 

Reprezentačný dres si po určitej pauze opäť oblečie hráčka nemeckého majstra Thüringer HC Lýdia Jakubisová. Na aký post zaradíte túto ľavorukú spojku či krídelníčku zaradíte?

- V súvislosti s Lydkou máme pripravené určité varianty, ktoré môžeme využiť v závislosti od hernej situácie či súpera. V každom prípade je jej prítomnosť pozitívnou správou a posilnením tímu. Ona je osobnosť, ktorá dokáže strhnúť ostatné spoluhráčky a potiahnuť družstvo. Na druhej strane sa dokáže podriadiť kolektívu. Dievčatá tvoria dobrú partiu.

 

V kádri je 19 hráčok, na turnaji však môžete využiť služby len 16-členného kádra. Kedy oznámite mená troch hráčok, ktoré si nezahrajú v I. fáze kvalifikácie?

- Predpokladám, že konečnú nomináciu musíme nahlásiť na štvrtkovej technickej porade. Dúfam, že pri výbere nás nebudú limitovať zdravotné problémy hráčok.

 

Máte dostatok informácii o vašich súperoch?

- Grékyne máme detailne rozanalyzované, s Fínkami je to tomto smere slabšie, nemáme o severankách k dispozícii toľko informácií, ale vieme, že pôsobia v ligových súťažiach vo Švédsku, Dánsku, ale aj vo Švajčiarsku či Nemecku. Na Švajčiarky som sa bol osobne pozrieť vo Viedni, kde si zmerali sily s Rakúšankami. Máme teda poznatky o hre jednotlivých tímov i hráčkach.

 

Ktorý z účastníkov 1. skupiny vo vás vzbudzuje najväčšie obavy a predstavuje najväčšiu hrozbu pre slovenské družstvo?

- V Európe už vyslovene slabého súper nenájdete. My máme pred každým súperom rešpekt, ale zo žiadneho nie obavy. Podľa papierových prognóz by výkonnostne mali byť našimi najvážnejšími konkurentkami Švajčiarky, ale sú to len predpoklady, rozhodne sa na palubovke.

 

Bude pre slovenskú ženskú reprezentáciu úspechom v Partizánskom len postup do II. fázy kvalifikácie?

- Našou túžbou je postúpiť. Máme výhodu domáceho prostredia, v ktorom by sme chceli uspieť v každom z trojice kvalifikačných zápasov.


slovakhandball.sk




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL