Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Srbský tréner opakovane atakoval nórsku hráčku


06.12.2012


Boškovič svojím konaním šokoval a nahneval Nórku Sullandovú


Neobvyklý incident sa udial počas utorkového zápasu úvodného hracieho dňa na X. majstrovstvách Európy v hádzanej žien v Srbsku. Portál denníka Blic informoval, že tréner domácej reprezentácie Saša Boškovič opakovane atakoval počas duelu s Nórskom hráčku súpera, ktorá očakávala prihrávku blízko postrannej čiary ihriska pred srbskou lavičkou.

Nórska televízia priniesla zábery, ktoré Boškoviča jednoznačne usvedčujú z nešportového správania. Kouč Srbiek stojac pri čiare dvakrát prišiel do kontaktu s Linn Jörum Sullandovou v snahe prekaziť načasovanie jej nabehnutia do útočnej akcie. Najskôr ťahal hráčku obhajcu titulu európskeho šampióna za dres a ďalšie video ukazuje, ako ju chytil za ruku.

"Počul som o tom incidente. Nie je to férové, také niečo nemá čo v športe hľadať. Stalo sa to nie raz, ale dvakrát," uviedol kormidelník Thorir Hergeirsson, ktorého zverenky vykročili v Belehrade za obhajobou titulu víťazstvom nad Srbkami (28:26). Na otázku, ako zareagovala na extempore Sullandová, kouč Nórok odvetil: "Najskôr bola prekvapená a potom poriadne nahnevaná."

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL