Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Porvazníkovej koniec kariéry, dôvodom zranenie členka


20.12.2012


Slovenská hádzanárka Zuzana Porvazníková túži po rozlúčkovej desaťminútovke v záverečnom kole sezóny


Družstvo hádzanárok nemeckého druholigového klubu Borussia Dortmund sa v budúcnosti bude musieť zaobísť už bez Slovenky Zuzany Porvazníkovej-Hrabovskej (nar. 15. 6. 1980). Tridsaťdvaročná spojka utrpela na turnaji v Kirchhofe vážne zranenie členka, ktoré ju priviedlo k rozhodnutiu predčasne ukončiť kariéru. Lekári jej totiž nedávajú žiadne garancie, že noha sa dá za päť mesiacov úplne do poriadku. Informuje o tom jej klub prostredníctvom nemeckých médií na svojej oficiálnej stránke.


Hráčka známa svojím poctivým prístupom, ktorá sa rýchlo stala obľúbenou medzi fanúšikmi BVB, sa nerozhodovala ľahko. "Vždy sa snažím ísť naplno, robiť veci len na polovicu nie je môj štýl. Žijem hádzanou, keď sedím na tribúne, svrbia ma ruky a mám slzy v očiach. Bez hádzanej si vlastne život ani neviem predstaviť," tvrdí bývalá reprezentantka SR. 


Porvazníková si dortmundský dres oblieka od roku 2005. S Borussiou si zahrala v I. i II. bundeslige. "Duel o postup pred 2000 divákmi proti SV Allensbach je pre mňa najemotívnejší moment v kariére," zaspomínala si dynamická spojka na zápas z 25. mája 2008. 


Slovenská legionárka ešte chce dať za svojou hádzanárskou kariérou bodku. Jej zrak sa upiera na posledné kolo tejto sezóny II. bundesligy, ktorá je na programe 4. mája. Dovtedy chce byť fit, aby mohla vybehnúť na svojich posledných 10 minút proti HSG Bensheim-Auerbach. "To by bola pre mňa najkrajšia rozlúčka s BVB," želá si Zuzana Porvazníková, ktorá na Slovensku hrávala za Prievidzu, Partizánske, Nitru a Šaľu. Jej súčasnému tímu BVB 09 Dortmund patrí v tabuľke druhej najvyššej nemeckej súťaže momentálne 6. miesto s päťbodovým odstupom na lídra SVG Celle.


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL