Máj 2024
PUSŠPSN
14

W17 EHF Euro 2015

Málo predvianočnej slovenskej radosti v I. bundeslige


23.12.2012


Szücsov Hannover vyhral u Puterovho Balingenu a v tabuľke je piaty


Slovenskí hádzanári pôsobiaci v kluboch najvyššej nemeckej hádzanárskej súťaže mužov a žien si počas predvianočného víkendu neužili veľa radosti. Z víťazstva sa tešil iba Csaba Szücs ml., ktorý so spoluhráčmi v TSV Hannover-Burgdorf vyhral 35:33 na pôde HBW Balingen/Weilstetten s Milošom Puterom v domácej bránke. Hannoverčania figurujú v tabuľke nečakane vysoko - na 5. pozícii.


HSG Wetzlar s Danielom Valom potrápil favorizovaný HSV Hamburg, ale napokon odchádzal zo severu Nemecka domov s tesnou prehrou 29:30. Naprázdno vyšiel aj tím Michala Kopča. VfL Gummersbach prehral na palubovke úradujúceho bundesligového šampióna THW Kiel vysoko 19:36, reprezentačný pivot SR strelil lídrovi tabuľky jeden gól. Naďalej sa nedarí TV Grosswallstadt, ktorý ťahal za kratší koniec na ihrisku MT Melsungen (24:32) a utrpel šiestu prehru za sebou. Zverenci kouča Petra Dávida, ktorý v najbližších dňoch bude musieť preladiť na reprezentačnú nôtu, bojujú v I. bundeslige o záchranu a momentálne sú aj s Kopčovým Gummersbachom na zostupových priečkach. 


Smutná bola v sobotu tiež Andrea Czanik-Weibelová. Skúsená slovenská pivotka musela stráviť prehru svojho DJK/MJC Trier u svojho konkurenta v boji o udržanie sa medzi elitou. Hádzanárky Trieru podľahli tímu Bad Wildungen Vipers 22:28 a v tabuľke klesli na posledné miesto práve za svojho premožiteľa. Czanikovej štatistiky zo zápasu zahŕňali dva góly a jeden dvojminútový trest. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL