Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Pre slovenských arbitrov rozlúčkou osemfinále


23.01.2013


Slováci Michal Baďura a Jaroslav Ondogrecula rozhodovali na MS hádzanárov v Španielsku päť zápasov


Slovenskú hádzanú zastupovali na XXIII. majstrovstvách sveta mužov v Španielsku (11. - 27. januára 2013) len arbitri Michal Baďura a Jaroslav Ondogrecula, pre ktorých to po premiére pred dvoma rokmi vo Švédsku bola druhá účasť na MS.


"Áno, bolo to pre nás teraz o niečo jednoduchšie ako pri prvej účasti na tomto vrcholnom svetovom podujatí. Dá sa povedať, že sme už vedeli, do čoho ideme. Šampionát sme si užívali," uviedol pre agentúru SITA Jaroslav Ondogrecula. 


Slovenské duo sa v nedeľu presťahovalo zo Zaragozy, kde rozhodovalo základnú C-skupinu, do katalánskej metropoly Barcelony. "V pondelok sme viedli náš piaty zápas na MS, ktorým bolo osemfinále Slovinsko - Egypt. Kvalitatívne asi najlepšie stretnutie, v ktorom sme sa predstavili, bol súboj v rámci "céčka" Poľsko - Slovinsko. Síce sme boli ubytovaní v Zaragoze, ktorá bola dejiskom C-skupiny, ale ´pískali´ sme jeden duel aj v Madride a jeden v meste Granollerse," prezradil Jaroslav Ondogrecula. 


Hoci slovenskí arbitri živili nádej, že sa predstavia aj v záverečných bojoch najlepšieho okteta družstiev planéty, utorkový večer šancu na ich pokračovanie v turnaji zmaril. "Tak, ako vždy, veci sa tu menia rýchlo. Práve nám po večeri oznámili, že na šampionáte si na zostávajúcich osem zápasov nechávajú len osem dvojíc, medzi ktorými už nefigurujeme," s dávkou sklamania dodal Ondogrecula, ktorý sa so svojím kolegom Baďurom v stredu vracia späť na Slovensko.


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL