Máj 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Vynikajúci Kukučka nechal Schaffhausen snívať ďalej


12.02.2013


Švajčiarske médiá chvália Petra Kukučku za výkon proti Szegedu


Len slová chvály si vo švajčiarskych médiách vyslúžil slovenský hádzanársky reprezentant Peter Kukučka za svoj výkon v drese Kadetten Schaffhausen Handball v stretnutí uplynulého 8. kola skupinovej fázy Ligy majstrov mužov 2012/2013. Tridsaťročný tvorca hry bol ústrednou postavou víťazného zápasu proti maďarskému Picku Szeged (36:29).


Kadetten sa vo svojej BBC Arene ukázali pred 1870 divákmi v najlepšom svetle za posledné mesiace. Hlavným faktorom pozitívnej zmeny bola prítomnosť Kukučku v zostave. Považskobystrický odchovanec sa predviedol ako hrajúci tréner, režisér hry a s 8 gólmi najlepší strelec svojho tímu. Vrcholom jeho predstavenia bol presný zásah po "nahadzovačke" v 54. min na 35:23, čo bol najvyšší rozdiel v zápase. 


Predovšetkým vďaka Kukučkovmu výraznému prispeniu môže Schaffhausen aj v zostávajúcom priebehu základnej skupinovej fázy snívať svoj sen o postupe do osemfinále najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže mužských klubov. Švajčiarsky šampión figuruje v D-skupine zatiaľ na postupovom 4. mieste, ale piaty Szeged má dve kolá pred koncom rovnaký počet bodov a šiesty Záhreb zaostáva o jediný. 


Fanúšikov slovenskej hádzanej môže tešiť, že v szegedskom tíme opäť raz potvrdil kanonierske kvality František Šulc, ktorý vsietil desať gólov a pomohol aspoň zmierniť prehru maďarského vicešampióna.


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL