Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Slovenské kadetky v Poľsku v prvom zápase úspešné


19.02.2013


Poľsko - Slovensko 22:23 (10:14)


V jednej z posledných previerok pred marcovou kvalifikáciou kadetiek na ME - do 17 rokov, ktorá sa uskutoční v dňoch 22-24.3.2013 v Nitre, nadviazali mladé Slovenky na veľmi dobrý výkon z posledného zápasu vo Švajčiarsku a zvíťazili v prvom z dvoch prípravných zápasov v Poľsku nad domácimi rovesníčkami 22:23 /10:14/.


Poľsko W17 - Slovensko W17 22:23 (10:14) 
Zostava a góly Poľska: Januchta, Sarnecka - Urbaniak 1, Koper, Oreszczuk, Nocuń 2, Konofał 2, Górna 11, Kwiecińska 1, Świerżewska 1, Złomańczuk Dwoarczak 1. Trawczyńska 3.

Zostava a góly SR: Ferenčíková,Ďuricová - Blehová 6, Žákovská, Tisajová, Gajdošová 1, Španihelová 1, Šumberová 3, Nosická, Juríková, Kapsová 7, Šutranová, Szabó 1, Simič, Šimková 3/2, Majerníková 1.



Od prvej minuty išli dievčatá nekompromisne za víťazstvom. Vychádzali z dobre organizovanej obrany za ktorou sa darilo brankárke Ďuricovej. V útoku sa strelecky presadzovali spojky Kapsová s Blehovou  a tak skóre narastalo až na rozdiel 7 gólov. Poľky kontrovali najmä z rýchlych útokov no na viac ako 3 góly sa nedostali. Až v samom závere pri dvojnásobnom oslabení Sloveniek stiahli na 2 góly, ale Slovenky zaslúžené víťazstvo uhájili.



Tréner Slávo Varga: ,,Dievčatá si zaslúžia za výkon pochvalu. Podarilo sa nám preniesť do zápasu mnohé z toho čo sme doteraz spolu natrénovali. Napriek tomu, že nám opäť chýbali 4 hráčky základného kádra a pivotka Gajdošová sa hneď v úvode zranila, dokázali sme sa presadiť svojou hrou. Škoda nevynútených chýb v rozohrávke v závere zápasu, ktorým sa budeme musieť vyvarovať. V ďalšom zápase dostanú viac priestoru aj ďalšie hráčky."






SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL