Máj 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Štochl neľutuje svoj prestup z Montpellieru do Čechova


22.02.2013


Richard Štochl sa túži prebojovať s Čechovskými Medvedmi v Lige majstrov čo najďalej


Richard Štochl kráča v najvyššej domácej súťaži so svojím tímom Čechovskí Medvedi od víťazstva k víťazstvu. Ruskému klubu sa darí aj v Lige majstrov, kde je so štyrmi nerozhodnými výsledkami síce remízovým "kráľom", ale aj vďaka výborným výkonom slovenského reprezentačného brankára si zaistil postup do vyraďovacej fázy prestížnej súťaže. Michalovský rodák v rozhovore pre slovakhandball.sk potvrdil, že aj v konkurencii špičkových európskych tímov myslí na vyššie méty, ako je súčasný postup do osemfinále.

 

So skupinovou fázou Ligy majstrov ste sa rozlúčili remízou. Dalo sa vo štvrtok nad Flensburgom-Handewitt zvíťaziť?

- My si trúfame na každého súpera. Určite sa dalo vyhrať, ale za priaznivého stavu v druhom polčase sme porobili pár chýb a stratili nejaké lopty. Ešte aj na konci sme mohli rozhodnúť zápas v náš prospech, ale nezakončili sme presne.

 

Do osemfinále postúpite ako tretí najlepší tím A-skupiny, vládne v klube spokojnosť s doterajším účinkovaním v Lige majstrov?

- Naším hlavným cieľom bol postup ďalej. Myslím si, že pokojne sme mohli byť v skupine aj prví, celý čas sme hrali o špicu. V troch posledných dueloch sme však remizovali. Nad Hamburom sme viedli o päť gólov, v Montpellieri o šesť či sedem a s Flensburgom-Handewitt tiež o päť presných zásahov. Škoda, že sme tieto duely nedotiahli do víťazného konca. Nebyť týchto remíz, boli by sme jednoznačnými víťazmi ´áčka´.

 

Aké sú ďalšie ambície Čechova v Lige majstrov?

- Chceme ísť čo najďalej. Máme veľmi dobré družstvo, kvalitou sa vyrovnáme aj ďalším popredným družstvám. Samozrejme, bude to závisieť od viacerých okolností. Ak budeme na tom optimálne, môžeme pomýšľať aj na účasť vo Final Four. Je veľa kvalitných tímov v súťaži, takže to určite nebude jednoduché.

 

Nedávno ste s Čechom zavítali do Montpellieru, kde ste do leta pôsobili. Aký to bol pre vás návrat?

- Úplne normálny ako pri každom inom zápase. Hoci sme mohli získať dva body, spokojnosť bola aj s bodom, keďže to bol po rokoch prvý pre náš klub z pôdy tohto francúzskeho klubu.

 

Montpellier stratil na kvalite kádra, klubom otriasla kauza so stávkovaním a prišiel o svoje suverénne postavenie vo Francúzsku?

- Bolo cítiť, že to už nie je ten Montpellier ako počas môjho pôsobenia. Odišlo viacero hráčov a ani divácky záujem nebol ako v nedávnej minulosti, keď zvyklo byť vypredané. Situácia nie je ideálna, vidieť to aj na výkonoch mužstva.

 

Dá sa povedať, že ste odišli z Montpellieru v správnom čase, keď bolo družstvo ešte na vrchole?

- O tom som nerozmýšľal a nikdy som to tak nevnímal. Situácia sa vyvinula tak, že sa skončilo môje pôsobenia a ja som sa potom už nezaoberal, či to bolo v správnom čase.

 

Neľutujete svoj odchod do Ruska?

- Vôbec nie. Naopak, ja som veľmi rád, že som sa tak rozhodol. Od môjho príchodu do Čechova som nemal žiadne problémy a veľmi rýchlo som si tu zvykol.

 

V najvyššej ruskej súťaži ste suverénnymi lídrami tabuľky, v 18 stretnutiach ste nestratili ani bod. Môžete dokráčať k majstrovskému titulu bez zaváhania?

- Prvoradým cieľom je obhájiť prvenstvá v lige i pohári. Nikdy nebola reč o tom, že musíme triumfovať s maximálnym bodovým ziskom. Máme však dostatočnú kvalitu v kádri, aby sa nám to, keď všetko pôjde podľa predpokladov, mohlo podariť dosiahnuť.

 

Boli ste už v niektorom stretnutí blízko zaváhania?

- Už sa vyskytli aj niektoré náročnejšie momenty, ale viac-menej vyhrávame zápasy dosť jednoznačne. Najtesnejší bol duel so Snežinskom, v ktorom sme zvíťazili o päť gólov 29:24.


slovakhandball.sk

 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL