Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Jakubisová: Konečne sme sa dostali do formy


08.03.2013


Thüringer HC aj zásluhou Slovenky Lýdie Jakubisovej vedie bundesligový pelotón


Slovenská hádzanárska reprezentantka Lýdia Jakubisová patrí k oporám úradujúceho nemeckého majstra Thüringer HC, s ktorým momentálne prežíva úspešné obdobie. Jej družstvo sa prepracovalo na čelo tabuľky I. bundesligy, v Nemeckom pohári postúpilo na záverečný turnaj Final Four a v hre je aj v Pohári víťazov pohárov.


Bojnická rodáčka si pred cestou do Španielska na prvý zápas štvrťfinále PVP proti tímu Balonmano Bera Bera našla čas a ochotne odpovedala na otázky pre slovakhandball.sk.

 

Momentálne ťaháte šesťzápasovú víťaznú šnúru. Svedčí to o tom, že pred záverom sezóny ste sa dostali do optimálnej formy?

- Konečne sme sa dostali do formy. Po novom roku sme mali menšiu krízu, ktorú využili Frankfurt s Leverkusenom a zobrali nám body. V decembri bola dlhá pauza a keďže máme veľa reprezentantiek, nemohli sme poriadne trénovať. V kompletnom zložení sme sa zišli po Vianociach, čo sa na našich výkonoch aj odrazilo. Jednoducho, my potrebujeme spolu trénovať a potom to ide. Dúfam, že nám aktuálna dobrá fazóna vydrží do konca sezóny.

 

V uplynulom kole ste vyhrali v šlágri na palubovke Buxtehude 24:16 a dostali ste sa na líderskú pozíciu v tabuľke. Výsledok hovorí jasne vo váš prospech. Čakali ste, že to bude také jednoznačné?

- Uplynulý týždeň bol pre nás veľkou výzvou. Minulý rok sme obidva zápasy - v základnej časti i v play-off - na súperovej pôde prehrali.Vedeli sme, že máme len jednu možnosť. Ak chceme skončiť na prvom mieste, musíme zdolať Buxtehude. Maximálne sme sa koncentrovali na tento zápas. Neočakávali sme ľahký duel a predsavzali sme si bojovať až do posledného hvizdu. Nikto si nemyslel, že Buxtehude zdoláme takým rozdielom. Začiatok nebol príliš dobrý, ale potom sme sa dostali k svojej hre, zlepšili najmä obranu. Podali sme super výkon a zaslúžene sme vyhrali.

 

Do konca základnej časti zostávajú tri kolá, v ktorých sa stretnete s Oldenburgom, TuS Weibern a Frankfurtom. Sú to prijateľní súperi na udržanie si líderskej pozície?

- Posledné tri zápasy v základnej časti určite nebudeme brať na ľahkú váhu. Sú to výborní súperi a každé malé zaváhanie nás môže stáť prvú pozíciu v tabuľke a zároveň lepši východiskovú pozíciu v play-off.

 

Koho považujete za svojho najväčšieho konkurenta v boji o titul?

- Našimi konkurentmi sú najmä Lipsko a Buxtehude. Lipsku sa v posledných rokoch nedarí získať nejakú trofej, ale nemôžeme zabúdať, že teraz má výborný káder a dobre rozbehnutú sezónu.

Buxtehude po dva roky stroskotalo na nás a dúfam, že to aj do tretice, ak sa s nimi v play-off stretneme, tak zostane. Väčšinu sezóny ich trápia zranenia, ale aj my máme tento rok trochu smoly a málokedy sa nám podarí trénovať v kompletnom zložení.



 

V polovici marca vás opäť čakajú reprezentačné povinnosti. Národný tím sa predstaví na medzinárodnom turnaji v Portugalsku, kde odohrá tri zápasy - s Portugalkami, Nórkami a zrejme hráčkami španielskeho klubu Balonmano Porriňo. Uvítali ste možnosť turnajovej konfrontácie v príprave na kvalifikáciu MS proti Rumunsku?

- Určite je lepšie hrať na turnaji, ako keby sme mali len trénovať. Každý zápas nám dáva niečo nové, predovšetkým pre náš mladý káder, ktorý potrebuje zbierať skúsenosti na medzinárodnej úrovni. Škoda, že sa Rusko odhlásilo z turnaja. S takýmto súperom sa len tak hocikedy nestretneme.


slovakhandball.sk




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL