Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Jakubisová predĺžila zmluvu s nemeckým šampiónom


08.03.2013


Lýdia Jakubisová je v Thüringer HC spokojná, pri rozhodovaní o zotrvaní jej pomohla aj prítomnosť krajanky Petry Popluhárovej


Slovenská hádzanárska reprezentantka Lýdia Jakubisová bude naďalej pôsobiť v nemeckom prvoligovom klube Thüringer HC, ktorého dres si oblieka od sezóny 2011/2012. Ľavoruká bojovníčka na pohľadanie prežíva úspešné obdobie a jej výkony na palubovke ocenilo vedenie úradujúceho nemeckého majstra zaviazaním si služieb pravej krídelníčky či spojky aj do budúcnosti.


"V klube sú so mnou spokojní. Táto sezóna mi zatiaľ vychádza, o čom svedčí aj o to, že som predĺžila zmluvu o ďalšie dva roky," prezradila pre agentúru SITA Jakubisová, ktorá nemala dôvod hľadať si nový angažmán: "Sme tu spokojní. Dcérka chodí do školy, manžel tu pracuje a ja dostávam dostatok priestoru na palubovke. Pri rozhodovaní mi pomohlo tiež to, že mojou klubovou spoluhráčkou je aj Peťa Popluhárová, s ktorou si rozumieme aj mimo hádzanej. Je to taktiež typ bojovníčky a odvádza pre družstvo kvalitné výkony." 


Pre Lýdiu Jakubisovú je Thüringer HC štvrtou zastávkou v Nemecku. Okrem jednej sezóny vo VfL Oldenburg a jednej v DJK/MJC Trier pôsobila aj v HSG Sulzbach/Leidersbach, ktorý neskôr vystupoval pod názvom Rhein-Main Bienen. Na Slovensku hrávala postupne v Lehote pod Vtáčnikom, v Slávii Prievidza, Bánovciach nad Bebravou, Slávii Partizánske a Slovane Duslo Šaľa 


Thüringer HC je v hre ešte v troch súťažiach. V bundeslige sa tri kolá pred záverom základnej časti dostal na čelo, v Nemeckom pohári si tento týždeň vybojoval účasť na turnaji Final Four, kde sa o účasť vo finále stretne s Göppingenom, ktorý je usporiadateľom turnaja. Okrem toho účinkuje aj v Pohári víťazov pohárov (PVP) žien, v ktorom narazí vo štvrťfinále na španielske družstvo Balonmano Bera Bera. Prvý zápas odohrajú už túto sobotu na pôde súpera. "Ideme tam s cieľom uhrať čo najlepší výsledok, ktorým si utvoríme dobrú východiskovú pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou," dodala 31-ročná opora Jakubisová. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL