Máj 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Šulc túži po postupe v Lige majstrov, v Maďarsku chce bojovať o trofeje


13.03.2013


František Šulc (Pick Szeged): "Páči sa mi hrať na poste špílmachra, ale zároveň rád strieľam aj góly"


František Šulc ml. je ťahúňom maďarského vicešampióna Pick Szeged, s ktorým sa prebojoval do osemfinále Ligy majstrov, kde ho v nedeľu čaká prvý duel proti poľskému majstrovi KS Vive Targi Kielce.


Skúsený slovenský reprezentant poskytol pred začiatkom vyraďovacích bojov rozhovor redaktorovi hádzanárskeho portálu handball-world.com Maciejovi Firlejovi. Prevažnú časť z neho prinášame v preklade aj čitateľom slovakhandball.sk, ktorí sa od Šulca dozvedia o miere spokojnosti s doterajším účinkovaním i ambíciách pred vyvrcholením sezóny 2012/2013.

 

Ako hodnotíte účinkovanie Szegedu v skupinovej fáze Ligy majstrov?

- Myslím si, že sme nehrali našu najlepšiu hádzanú. Aj s trochou šťastia sme sa však dostali do osemfinále. Viem, že musíme podávať stabilnejšie výkony a viac sa koncentrovať, ozvlášť v zápasoch vonku. Všetky dôležité stretnutia sme doma vyhrali, ale musíme pridať a zlepšiť výkonnosť na palubovkách súperov.

 

Čo hovoríte na vášho osemfinálového súpera? Máte informácie o KS Vive Targi Kielce?

- Kielce majú veľmi kvalitné družstvo, v ktorom sú hráči s bohatými skúsenosťami. Poľský tím je jedným z favoritov na účasť na turnaji Final Four, ktorý sa uskutoční v Kolíne nad Rýnom.

 

Čo znamená účasť v Lige majstrov pre vás osobne a pre váš klub?

- Pre každý klub je dôležité hrať v Lige majstrov, lebo je to najlepšia súťaž. Prináša mimoriadne zážitky pre divákov, ktorí si prídu užiť do hľadiska jej osobitú atmosféru.

 

Vládne v Szegede s doterajším priebehom sezóny spokojnosť? Akú sú vaše ďalšie ciele?

- Sezóna v Maďarsku sa pre nás vyvíja dobre, zatiaľ sme stratili len tri body. V Lige majstrov musíme hrať konzekventne, hoci v družstve je veľa mladých hráčov, ktorí sa musia ešte učiť a nazbierať skúsenosti. Naším cieľom je postup cez Kielce do štvrťfinále LM, v Maďarskom pohári nechceme chýbať vo finále. Aj v ligovej súťaži by sme radi bojovali o titul a pokúsime sa narobiť Veszprému problémy.

 

Ako ste spokojný so svojimi doterajšími výkonmi?

- Nerád hovorím a hodnotím sám seba. To je otázka pre mojich trénerov a spoluhráčov. Páči sa mi hrať na poste špílmachra, ale zároveň rád strieľam aj góly.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL