Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Slovenky od nedele v Partizánskom, chýba Z. Janšáková


19.03.2013


Slovenské hádzanárky sa na kvalifikáciu MS pripravujú v Partizánskom, od piatka na turnaji v Portugalsku


Hádzanárky Slovenska sa zišli v nedeľu na sústredení v Partizánskom, kde sa pripravujú na júnovú II. fázu (play-off) kvalifikácie MS 2013 proti Rumunkám. V závere tohto týždňa absolvujú zápasovú previerku, keď od piatka do nedele budú hrať na medzinárodnom turnaji žien v portugalskom meste Leiria (22. - 24. marca) spolu s domácimi reprezentantkami, Nórkami (nie A-tím) a hráčkami španielskeho klubu Balonmano Porriňo.


Trénerská dvojica Peter Sabadka - Lenka Černá má v Partizánskom k dispozícii 17-členný káder. Z pôvodnej nominácie vypadla len krídelníčka Zuzana Janšáková z HK Danlog Partizánske. "Ospravedlnila sa z pracovných dôvodov. Ostatné hráčky dorazili, do Portugalska pôjde šestnástka. Jednu, ktorá zostane doma, určíme v utorok večer," informoval agentúru SITA P. Sabadka, ktorý v tejto fáze prípravy nemôže počítať ani s dvojicou krídelníčok z II. nemeckej bundesligy Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.) a Simona Pileková (SG BBM Bietigheim/Nem.), keďže ich neuvoľnili kluby. 


"Na tréningoch nadväzujeme na predchádzajúce sústredenia, pracujeme na systéme našej hry a odstraňovaní nedostatkov," dodal Sabadka. 


Slovenky odcestujú pre riziko štrajkov do dejiska turnaja o deň skôr, ako bolo pôvodne plánované. 


Zloženie ženského reprezentačného tímu hádzanárok SR na sústredení v Partizánskom: 
brankárky: Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Danlog Partizánske) 
pivotky: Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Eva Minárčiková (HK Danlog Partizánske), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Petronela Kováčiková (TV Grenzach/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Slovan Duslo Šaľa), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce) 
spojky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Alžbeta Tóthová (DHC Sokol Poruba/ČR), Monika Rajnohová, Zuzana Drotárová (obe HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Katarína Dubajová (ŠKP Piccard Senec), Klaudia Michnová (HK Danlog Partizánske), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková (HK Slovan Duslo Šaľa) 


Realizačný tím: 
Tréner: Peter Sabadka 
Asistentka trénera a trénerka brankárok: Lenka Černá 
Videoanalytik a kondičný tréner: Ján Hianik 
Vedúci družstva: Peter Štefanec 
Lekár: Peter Sijka 
Masér: Dušan Kožehuba


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL