Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Czanikovej Trier po 13 sezónach opúšťa I. bundesligu


20.03.2013


Andrea Czanik-Weibelová: "Som sklamaná a smutná z vypadnutia, ale na druhej strane šťastná, že som dostala šancu hrať v I. bundeslige"


Hádzanárky DJK/MJC Trier v kádri so Slovenkou Andreou Czanikovou-Weibelovou od minulej soboty vedia, že ich snaha o udržanie v I. bundeslige bude v sezóne 2012/2013 neúspešná. Už v uplynulých štyroch ročníkoch sa družstvo zachraňovalo v posledných kolách. Svoj osud nemalo v závere tohtosezónnej edície vo svojich rukách a prakticky definitívne ho spečatilo víťazstvo TuS Metzingen nad FHC Frankfurt nad Odrou (22:19), po ktorom majú Trierčanky na svojho priameho konkurenta v boji o záchranu štvorbodovú stratu. Do konca základnej časti síce zostávajú dve kolá a Trier sa teoreticky môže bodovo dotiahnuť na desiaty Metzingen, ale momentálne má o 82 gólov horšie skóre, ktoré je rozhodujúce pri bodovej rovnosti.


"Je to veľké sklamanie, všetci sme tu z toho smutní. Spoliehať sa však na to, že v záverečných kolách naši konkurenti zakopnú, sa nedá. My sme mali lepšiu druhú polovicu sezóny. V tej prvej sme často vysoko prehrávali, potom sa to zlepšilo a odohrali sme dobré zápasy, napríklad sme dokázali remizovať v Lipsku. Verili sme do poslednej chvíle, s dievčatami sme sa burcovali, že to dokážeme. Často sme so súpermi držali do 45. minúty krok, hrali koncentrovane, ale v závere sme si to vždy pokašlali. Na záchranu sme potrebovali celú sezónu zbierať body, káder bol však úzky, hoci, našťastie, sa nám vyhýbali zranenia," povedala v rozhovore pre agentúru SITA Andrea Czanik-Weibelová. 


Trinástka bola pre Trier nešťastným číslom. Klub účinkoval medzi nemeckou elitou 13 sezón, pred 10 rokmi sa dokonca tešil z majstrovského titulu. "Zlom nastal, keď sme dva body stratili na pôde tímu Bad Wildungen. Potom sme síce zdolali Blomberg, ale vzápätí doma remizovali s Metzingenom a tiež dobre rozohraný súboj na palubovke Koblenzu sme nezvládli v závere," spomenula slovenská pivotka zaváhania v kľúčových stretnutiach. 


Hádzanárky DJK/MJC ešte čakajú do konca bundesligového ročníka dva zápasy proti HSG Bad Wildungen a HSG Blomberg-Lippe. "Sklamanie je momentálne veľmi veľké, ale chceme dohrať sezónu so cťou a získať vo zvyšných stretnutiach štyri body, aby sme neskočili ako outsideri. Každý sa momentálne pýta, čo bude ďalej. Po skončení sezóny si sadneme a preberieme aj otázku budúcnosti. Vedenie chce gro družstva udržať pokope, aby sa čo najrýchlejšie vrátilo do I. bundesligy," pokračovala slovenská legionárka.

 

Andrea Czanik prestúpila do Trieru v lete z vicemajstrovského Slovana Duslo Šaľa. Skúsená hráčka patrila medzi opory svojho družstva a z palubovky prakticky neschádzala. "Ja osobne som tiež sklamaná, prišla som do bundesligy a hneď sme vypadli. Pri pohľade do histórie bude s týmto neúspechom spojené aj moje meno. Nikdy v kariére sa mi to ešte nestalo, takže som z toho smutná. Na druhej strane som aj šťastná, lebo v 33 rokoch som dostala šancu hrať v najvyššej nemeckej súťaži," pridala Czanik pohľad na svoje účinkovanie v premiérovej bundesligovej sezóne a k budúcnosti dodala: "Mám zmluvu v Trieri aj na ďalší ročník. V prípade ponuky z I. ligy síce môžem odísť, ale mám tu zázemie, sú tu milí ľudia, ktorí mi maximálne vychádzajú v ústrety, takže pravdepodobne zostanem. Uvidíme však, ako sa to v najbližšom čase napokon vyvinie."


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL