Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Juniorky SR čakajú dva priateľské zápasy so Švajčiarskom


21.03.2013



V týchto dňoch prebieha zraz junioriek Slovenska v Bratislave, kde sa dievčatá pripravujú na dva priateľské zápasy so Švajčiarskom. Prvý zápas sa odohrá v piatok v Pezinku o 18.30 h, odvetný zápas odohrajú v sobotu v Dome športu v Bratislave o 17.00 h. Na nomináciu a ciele zrazu sme sa opýtali trénerky Dariny Sverákovej:

 

Ktoré hráčky sú nominované na zraz?

Na zraz som nominovala dve brankárky Kvasnicová, Janešíková a štrnásť hráčok - Nagyová, Klučková, Šichmanová, Poórová, Tomášechová, Habánková, Jurigová, Konigová, Sláviková, Olšovská, Bujnochová, Kostelná, Varjassiová, Krokavecová, Žiaľ pre zranenia chýbajú Špaková a Kišiková.

 

Aký je zdravotný stav ostatných hráčok?

Musím konštatovať, že ostatné dievčatá sú v poriadku. Po operáciach kolien sú po dlhšom čase v kolektíve Alicka Kostelná a Maja Olšovská. S oboma dievčatami po konzultácii s klubovými trénermi pracujeme s kolegom Olšavským individuálne a citlivo ich zaťažujeme.  Dôležité pre nás je, aby sa ich zdravotný stav dostal na požadovanú úroveň a v máji mohli odohrať plnohodnotne kvalifikáciu o postup na ME.

 

Čomu sa venujete na tomto zraze?

Sústreďujeme sa hlavne na zdokonaľovanie už naučených útočných kombinácií, na súčinnosť dvojíc či trojíc hráčok, pretože  dievčatá sú až zo siedmych klubov. V obrane cvičíme OS 1-5, ktorý sme prebrali s trénerom družstva žien Petrom Sabadkom a tiež v útoku cvičíme druhú vlnu podľa vzoru ženskej reprezentácie.

 

Aký je ďalší program prípravy junioriek na kvalifikáciu?

Okrem týchto dvoch MZ so Švajčiarskom nás čaká ešte jedno plánované sústredenie v apríli a následne v máji je kvalifikácia. Obe akcie už budú v dejisku kvalifikácie v Michalovciach. Ak by prišla zaujímavá ponuka na odohranie priateľského zápasu v inom termíne, budeme ju zvažovať.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL