Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Pre Slovenky turnaj v Leirii testom pred kvalifikáciou MS


21.03.2013


Slovenské hádzanárky chcú zápasovú previerku v Portugalsku využiť čo najefektívnejšie


Pre slovenskú hádzanársku reprezentáciu žien bude prvým tohtoročným testom od piatka do nedele medzinárodný turnaj v portugalskom meste Leiria. Zverenky hlavného kormidelníka Petra Sabadku, ktoré sa pripravujú na júnovú II. fázu (play-off) kvalifikácie majstrovstiev sveta 2013 proti Rumunkám, postupne preveria Nórky (22. 3. o 20.00 h SEČ), domáce Portugalčanky (23. 3. o 18.30) a na záver hráčky španielskeho klubu Balonmano Porriňo (24. 3. o 18.00), ktoré v zozname účastníkov podujatia nahradili Rusky.


"Súčasťou našej prípravy je aj získanie zápasovej praxe, na čo nám tento turnaj vhodne poslúži. Sme radi, že nás preveria dobrí súperi. Nórky sa síce predstavia s rezervným tímom, ale budú v ňom aj skúsené hráčky, ktoré nastupujú za áčko. Portugalčanky nepostúpili v kvalifikácii do play-off, keď skončili v skupine druhé za Turkyňami, ale v domácom prostredí očakávam v ich podaní typickú silovú hádzanú. Porriňo je šieste družstvo tabuľky najvyššej španielskej súťaže," poznamenal pre agentúru SITA Sabadka, ktorý nevedel povedať, či so svojimi zverenkami bude mať možnosť odohrať pred kvalifikáciou ešte nejaké prípravné zápasy. "Istý máme zatiaľ len tento turnaj, preto chceme previerku využiť čo najefektívnejšie." 


Výprava hádzanárok Slovenska je už v dejisku turnaja, kam dorazila v stredu. Trénerská dvojica Peter Sabadka - Lenka Černá má k dispozícii 16-členný káder. Z hráčok pripravujúcich sa od nedele na sústredení v Partizánskom sa do nominácie nedostala pivotka Eva Minárčiková. 


Nominácia ženského reprezentačného tímu hádzanárok SR na turnaj v Portugalsku (Leiria, 22. - 24. 3. 2013): 
brankárky: Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Danlog Partizánske) 
pivotky: Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Petronela Kováčiková (TSG Ober-Eschbach/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Slovan Duslo Šaľa), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce) 
spojky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Alžbeta Tóthová (DHC Sokol Poruba/ČR), Monika Rajnohová, Zuzana Drotárová (obe HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Katarína Dubajová (ŠKP Piccard Senec), Klaudia Michnová (HK Danlog Partizánske), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková (HK Slovan Duslo Šaľa) 


Program turnaja: 
piatok 22. marca: 
Nórsko - Slovensko (20.00 SEČ), Portugalsko - Balonmano Porriňo (22.00) 
sobota 23. 3.: 
Balonmano Porriňo - Nórsko (16.30), Slovensko - Portugalsko (18.30) 
nedeľa 24. 3.: 
Portugalsko - Nórsko (16.00), Slovensko - Balonmano Porriňo (18.00)


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL