Máj 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Šulc chce byť fit na Final Four Maďarského pohára


22.03.2013


František Šulc ml. takmer mesiac nepomôže Szegedu ani reprezentácii SR, svojim spoluhráčom z národného tímu však verí, že získajú s Lotyšmi štyri body


Slovenského hádzanárskeho reprezentanta Františka Šulca ml. čaká minimálne trojtýždňová pauza pre zranenie lýtka, ktoré utrpel uplynulý víkend v prvom osemfinále Ligy majstrov mužov proti KS Vive Targi Kielce.


K domácemu víťazstvu 26:25 prispel Šulc dvoma gólmi, hoci zápas nedohral. "Vystrelil som a zrazu som pocítil bolesť v lýtku. Vyšetrenia ukázali, že mám v lýtku trhlinu. Žiaľ, nebudem k dispozícii môjmu klubu ani reprezentácii najbližšie tri týždne. Lekári i ďalší ľudia v Szegede urobia všetko pre to, aby som bol fit na turnaj Final Four Maďarského pohára, ktorý je v polovici apríla (13. - 14. 4., pozn.)," povedal trnavský rodák. 


Hráči maďarského vicešampióna pripravili poľskému majstrovi vôbec prvú prehru v tomto ročníku LM: "V Kielcach môžeme len prekvapiť. Malý zázrak je už to, že sme doma zvíťazili. Súper má na každom poste dvoch hráčov svetovej triedy a oveľa širší káder ako my. Avšak kvalitatívny rozdiel nie je až taký veľký, stať sa môže čokoľvek, každý duel sa začína od stavu 0:0," tvrdí Šulc. 


Zdravotné problémy spojky Picku spôsobili starosti aj koučovi reprezentácie Slovenska Petrovi Dávidovi, ktorému na zápasy kvalifikácie ME 2014 proti Lotyšsku vypadol po Petrovi Kukučkovi ďalší kľúčový hráč. "Je mi ľúto, že vynechám stretnutia národného tímu. Tréner Dávid je nešťastný, že na každom zraze mu chýbajú dôležití hráči z kádra. Hoci nenastúpime v najsilnejšom zložení, som si istý, že vyhráme oba duely s Lotyšmi a získame potrebné štyri body," dodal František Šulc.


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL